Εσωκομματική αναταραχή στη ΝΔ μετά το «τζάμπα» μαγκιές» του Μεϊμαράκη

Μετά το μήνυμα Μητσοτάκη ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα

Παραλίγο σήμερα να δημιουργηθεί μεγάλο εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους άφησε αιχμές που αρχικά ερμηνεύτηκαν ως διαφοροποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας που θα φέρει η κυβέρνηση. Ωστόσο οι αιχμές Μεϊμαράκη αφορούσαν τον Μάκη Βορίδη και η εσωκομματική φωτιά έσβησε πριν ανάψει..

Πολύ αιχμηρός για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1,  είπε πως το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι 4ο μνημόνιο από το παράθυρο,  το οποίο δεν πρόκειται η ΝΔ να ψηφίσει/

 "Η ΝΔ δεν ψηφίζει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα, ο κ. Τσίπρας θα σηκώσει τα βάρος των μέτρων που΄φέρνει με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει" διαμήνυσε.  

Για αδιέξοδο της ΝΔ μιλούν στην κυβέρνηση. "Η επιχειρηματολογία της τώρα εστιάζει όχι στην επικείμενη καταστροφή αλλά στις καθυστερήσεις που δήθεν μεγαλώνουν τον λογαριασμό" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

"Είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση διότι ο Τσίπρας δεν είχε πλειοψηφία στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου. Ενώ τώρα εκ του ασφαλούς κάνεις το μάγκα και λες δεν τα ψηφίζω" δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.  Αυτή η δήλωση ερμηνεύτηκε αρχικά ως αιχμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι δεν αναφερόταν στον πρόεδρο της ΝΔ.

Μιλώντας στο Star,όπως γράψαμε και νωρίτερα, είπε ότι εννοούσε τον Βορίδη και ότι «σωστά δεν ψηφίζουμε τα μέτρα αφού ο κ. Τσίπρας δεν παίρνει πρωτοβουλία για σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης». «Το 2015 ψηφίσαμε συμφωνία, όχι μέτρα και το δίλημμα ήταν συμφωνία ή δραχμή» συμπλήρωσε.  

Στη ΝΔ πάντως αποκλείουν κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.  

"Δεν χωράει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την προσπάθεια γιατί δεν πιστεύει αυτό το σχέδιο" δήλωσε ο εκπρόσωπος  του κόμματος Βασίλης Κικίλιας.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα εγκαίνια βρεφονηπιακού σταθμού στο δήμο Χολαργού – Παπάγου,  δεσμεύτηκε ότι με τη ΝΔ στην κυβέρνηση όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top