Μπακογιάννη: Ο Τραμπ μπορεί να γίνει ο μοχλός που θα ενώσει την Ευρώπη

«Η Ευρώπη βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της – Είναι η ώρα να υπερασπιστούμε τις ιδέες μας»

Μπακογιάννη: Ο Τραμπ μπορεί να γίνει ο μοχλός που θα ενώσει την Ευρώπη

«Τώρα είναι η ώρα οι πολιτικοί να υπερασπιστούν τις ιδέες τους και να πάνε κόντρα στο λαϊκισμό και τις εύκολες λύσεις που ακούγονται ανά την Ευρώπη» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, «η Ευρώπη βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της» καθώς αμφισβητείται «το κύτταρο της, η ταυτότητα της». 

«Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετώπιζε προβλήματα, αλλά δεν είχε φτάσει στο σημείο, να αμφισβητείται η ταυτότητα της. Ωστόσο, την ίδια στιγμή παραμένει φάρος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό θα πρέπει να διαφυλαχθεί» πρόσθεσε η ίδια, λέγοντας πως το κρίσιμο ερώτημα για το μέλλον της Ευρώπης είναι «αν θα είναι δυο ή πολλών ταχυτήτων ή κάτι άλλο».

«Αν σήμερα» τόνισε η κα Μπακογιάννη, «πούμε -για παράδειγμα- ότι το πρόβλημα είναι οι πρόσφυγες και κλειστούμε στο καβούκι μας, τότε θα έχουμε χώρες που δεν θα μπορούν να σταθούν οικονομικά και σε καμία περίπτωση η Ευρώπη δεν θα έχει το 20% του ΑΕΠ παγκοσμίως».

Αναφερόμενη τέλος στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεται προς την Ευρώπη, μπορεί να είναι ο μοχλός για να την ενώσει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top