Ερώτηση Δανέλλη στη Βουλή: Χάος στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων – Θα κάνετε τίποτα;

«Η κυβέρνηση επιβάλλεται άμεσα να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς»

Ερώτηση Δανέλλη στη Βουλή: Χάος στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων – Θα κάνετε τίποτα;

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης σχετικά με το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ και την συνεπακόλουθη κρίση στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων.  

Όπως τονίζει, τα όσα καταγράφονται στο πρόσφατο πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών της εταιρείας Ernst & Young, μετά τον έλεγχο στην ΑΕΠΙ για το διάστημα 2011-2014, επιβεβαιώνουν δημιουργούς και χρήστες που επί σειρά ετών διαμαρτύρονται για τον καταχρηστικό και έκνομο τρόπο λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας. 

Ο κ. Δανέλης σημειώνει πως η ΑΕΠΙ, λειτουργώντας για χρόνια σαν κράτος εν κράτει, είχε εξαπολύσει ένα ανελέητο εισπρακτικό κυνηγητό σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια ακόμη και σε περίπτερα(!), χρησιμοποιώντας μέχρι και την αστυνομία για εκφοβισμό των επιχειρηματιών. Ωστόσο, τα κέρδη, όπως μαρτυρά το πόρισμα, δεν έφταναν ποτέ στους φυσικούς αποδέκτες.  

Είναι σαφές πως μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για την ΑΕΠΙ η αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων βρίσκεται σε κρίση.

Ο βουλευτής του Ποταμιού επισημαίνει στην ερώτησή του πως η κυβέρνηση επιβάλλεται άμεσα να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, μακριά από τις ασυδοσίες και τις αυθαιρεσίες που την χαρακτήρισαν στο παρελθόν, καθώς το κενό που μοιάζει να δημιουργείται θα έχει σαν αποτέλεσμα, αφενός πολλές επιχειρήσεις  να μην μπορούν να παίξουν νόμιμα μουσική, αφετέρου οι δημιουργοί να χάσουν το μοναδικό τους εισόδημα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top