Επίθεση των Τούρκων στον Κοτζιά! Τον κατηγορούν για λεονταρισμούς

Κατηγορούν για πρόκληση και τον αρχηγό του ΓΕΣ επειδή φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία

Ξεπέρασαν κάθε όριο θρασύτητας οι Τούρκοι που εξαπέλυσαν σήμερα σκληρή επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, αλλά και κατά του αρχηγού του Στρατού Ξηράς. Μάλιστα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης έφτασαν στο σημείο να λένε ότι οι Οινούσσες είναι τουρκικό νησί, ενώ, όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη, οι Τούρκοι κάνουν λόγο για και νέο σημερινό επεισόδιο έντασης στα Ίμια.

Δείτε το βίντεο για το νέο επεισόδιο στα Ίμια, για το οποίο κάνουν πάλι λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καλλιεργώντας την ένταση στο Αιγαίο.

Όλα αυτά πάντως διαψεύδονται για μια ακόμη φορά από το ελληνικό Πεντάγωνο.

Συντονισμένα πυρά κατά του υπουργού Εξωτερικών και του αρχηγού του ΓΕΣ εξαπολύουν σήμερα οι Τούρκοι. Ουσιαστικά κατηγορούν τον Νίκο Κοτζιά για λεονταρισμούς και τον αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επειδή τόλμησε να φωτογραφηθεί με την ελληνική σημαία στις Οινούσσες και την Παναγιά.

Με αφορμή τη δήλωση Κοτζιά, ότι οι Τούρκοι στρατηγοί που πήγαν πριν ένα μήνα με πλοίο έξω από τα Ίμια, «και να ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να βγουν στο νησί, διότι οι Έλληνες είχαμε πάρει τα μέτρα μας», πηγές του τουρκικού Στρατού σχολίαζαν προκλητικά (στη Χουριέτ) :

«Οι δηλώσεις Κοτζιά έγιναν εντελώς με ελληνική λογική, το περιεχόμενό τους είναι κενό, είναι για εσωτερική κατανάλωση, δεν είναι τίποτε άλλο από δηλώσεις χωρίς επίπεδο»

Τους Τούρκους ενόχλησε πολύ και η παρουσία του αρχηγού του ελληνικού Στρατού Ξηράς, που πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε τις Οινούσσες και την Παναγιά. Τουρκική ιστοσελίδα προέβαλε το σχετικό βίντεο του STAR, σχολιάζοντας ότι ο αντιστράτηγος Στεφανής πήγε τάχα σε τουρκικό νησί και φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία για να ικανοποιήσει το εγώ του.

Ηχηρή ήταν η απάντηση του αρχηγού ΓΕΣ. «Θέλω να διαβεβαιώσω πως ο ελληνικός στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος» απάντησε ο αντιστράτηγος Στεφανής.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απόστρατος συνταγματάρχης, Ουμίτ Γιαλίμ, απέρριψε τη θέση Ερντογάν ότι 130 νησιά στο Αιγαίο δεν είναι γνωστό σε ποιον ανήκουν. Υποστηρίζει προκλητικότατα πως «και το νησί Οινούσες και τα άλλα νησιά στο Αιγαίο που είναι υπό ελληνική κατοχή είναι τουρκικά. Οι αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν με ποια δικαιολογία παρέδωσαν τα 18 τουρκικά νησιά και την μια τουρκική βραχονησίδα στον ελληνικό στρατό»

«Η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία μας θα εκφραστεί και εκφράζεται και με την αποφασιστικότητα που φαντάζομαι πως όλοι έχουν καταλάβει» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top