Πολιτική θύελλα για τη σιωπή Τσακαλώτου! Κόντρες, ειρωνείες με Τουέιν και Μπομπ Ντίλαν

Μετά από τρεις ημέρες αφωνίας εμφανίστηκε ξαφνικά στη Βουλή για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Πολιτική θύελλα προκάλεσε η εξαφάνιση του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Εurogroup. Ο Υπουργός απάντησε στη Βουλή σε μια συζήτηση που τα είχε όλα, από τον γνωστό Αμερικανό συγγραφέα Μαρκ Τουέιν έως Μπομπ Ντύλαν.

«Είναι συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε και ότι σας έλειψα, θέλω να ευχαριστήσω και τη ΝΔ η οποία μου έδωσε και συγχαρητήρια για τα ελληνικά μου..» είπε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή.

Μετά από τρεις ημέρες αφωνίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε ξαφνικά στη Βουλή για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

«Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Απ’ ότι ξέρω από το Σύνταγμα υπάρχει μια συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης και όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του αλλά για όλη την κυβέρνηση» σημείωσε.

Για την ουσία της διαπραγμάτευσης είπε ελάχιστα. «Κάποιο κερδίζουν κάποιοι χάνουν» σημείωσε.

Είχε προηγηθεί δραματικό παρασκήνιο καθώς πριν ακόμα ολοκληρωθεί το Eurogroup, το Μαξίμου με non paper πανηγύριζε. Ο κ. Τσακαλώτος ζητούσε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, ενώ ο ίδιος ακροβατεί μεταξύ της θέσης του στο υπουργείο οικονομικών και του ρόλου του ως επικεφαλής των 53.

Διόλου τυχαία ο τηλεοπτικός φακός εντόπισε τον Χρήστο Καραγιαννίδη να τον περιμένει έξω από το Eurogroup.

Ο υπουργός επιχείρησε απ'το πρωί να απαντήσει στη ΝΔ, που τον πίεζε να μιλήσει, με μια φράση του Μάρκ Τουέιν: «Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές»

Με Τουέιν αλλά και Ντύλαν απάντησαν στον κ. Τσακαλώτο από την αντιπολίτευση, ο Νίκος Δένδιας, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τουλάχιστον αναβαθμίζουμε τις λογοτεχνικές σας αναφορές. Με χαρά ακούω ότι και Μαρκ Τουέιν ξέρετε και Μπομπ Ντίλαν…ο υπουργός οικονομικών τουλάχιστον έχει καταφέρει κάτι σε αυτή την αίθουσα» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top