O Tσίπρας μίλησε με Λαγκάρντ σε καλό κλίμα- Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν!

Συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα και δεν υποχώρησαν από τις θέσεις τους

O Tσίπρας μίλησε με Λαγκάρντ σε καλό κλίμα- Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν!

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την επικεφαλής του ΔΝΤ και συζήτησε το ελληνικό ζήτημα προωθώντας μια πολιτική συζήτηση, την περασμένη Τρίτη.

Η συνομιλία έγινε σε καλό κλίμα, με την Λαγκάρντ να φέρεται να έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, επέμεινε στις θέσεις της και στην τήρηση των κανόνων του Ταμείου. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ δεν υποχώρησαν από τις θέσεις τους.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι υπήρξε μία σχετική κατανόηση μεταξύ της κ. Λαγκάρντ και της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, εν τούτοις η κατάσταση είναι όπως και πριν τη συνάντηση, σύμφωνα με το mignatiou.com.

"Bρισκόμαστε ενώπιον ενός αδιεξόδου” και απαιτούνται υποχωρήσεις απ’ όλες τις πλευρές, ειδικά από την ελληνική κυβέρνηση, για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και της ελάφρυνσης χρέους, η οποία δεν θα επιτευχθεί πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, είπαν ενημερωμένες πηγές, τις οποίες επικαλείται η στοσελίδα mignatiou.com.


 



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top