Μουζάλας: Αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ σε όσους υπέστησαν ζημιές από το μεταναστευτικό

Στους κατοίκους της Μόριας πρώτα και εν συνεχεία της Ειδομένης και άλλων περιοχών

Μουζάλας: Αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ σε όσους υπέστησαν ζημιές από το μεταναστευτικό

 «Δίνουμε μάχη στην Ευρώπη να πείσουμε ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα παραμένουν έκτακτες, με στόχο να εξασφαλίσουμε και προσωπικό και κονδύλια», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας, με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο,  που αφορά μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Η τροπολογία προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης στους κατοίκους της Μόριας για ζημιές που έχουν διαπιστωθεί ότι έχουν υποστεί από το  μεταναστευτικό κύμα.

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας τόνισε, ότι γίνεται προσπάθεια να ετοιμαστεί και να κατατεθεί σύντομα και νέα, γενικότερη ρύθμιση, με την οποία θα αποδίδονται μέσω ΕΛΓΑ, χρήματα για ζημιές που έχουν υποστεί και άλλοι δήμοι από τα μεταναστευτικά ρεύματα, όπως η Ειδομένη.

«Ετοιμάζουμε νομοθεσία για να υπάρξει μια γενικότερη ρύθμιση, ώστε να καταβάλλονται μέσω ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις. Θα ήταν λάθος να καθυστερήσουμε και άλλο. Θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να τους καλύψουμε τις δαπάνες για τέτοιες περιπτώσεις. Σύντομα θα δοθούν και στο δήμο Ειδομένης αποζημιώσεις», τόνισε ο κ. Μουζάλας στη Βουλή.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εμφανίσθηκε επίσης έντονα επικριτικός απέναντι σε όσους υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα από το μεταναστευτικό κύμα, δεν είναι έκτακτες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top