Ο επικεφαλής του Ποταμιού, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις 11.15 το πρωί της Πέμπτης θα μιλήσει στην Μπουντεστάγκ (Bundestag) στην εκδήλωση του SPD με τίτλο «Στον δρόμο προς μια προοδευτική Ευρώπη».

Στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» ηγέτες από κεντρώα και σοσιαλιστικά κόμματα στην προσπάθεια αναζήτησης ενός ευρωπαϊκού δρόμου μακριά από ακραίες και λαϊκίστικες φωνές. Η ανησυχία των Γερμανών για τις εξελίξεις στην Ευρώπη είναι μεγάλη ενόψει και των εκλογών σε Ολλανδία και Γαλλία, όπου ακραίοι υποψήφιοι διεκδικούν μέχρι και πρωτιές. Όπως επισημαίνουν και στην πρόσκληση τους στον Σταύρο Θεοδωράκη πολλές φορές στο παρελθόν όταν ο κόσμος αποδέχτηκε και υιοθέτησε τα ωμά ψέματα των λαϊκιστών ηγετών αυτό είχε ολέθρια αποτελέσματα.

Στο Βερολίνο λοιπόν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες αναζητούν τις συμμαχίες που θα αντιταχθούν στους συντηρητικούς και ακραίους λαϊκιστές γιατί ο χρόνος τρέχει εις βάρος των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και τελικά της προόδου.

Tags: