Σπίρτζης στην παράδοση τμήματος της Ιονίας Οδού: Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση

Δόθηκαν στην κυκλοφορία 40 χιλιόμετρα ανάμεσα σε Άρτα και Ιωάννινα

Σπίρτζης στην παράδοση τμήματος της Ιονίας Οδού: Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση

«Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό και σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Ανήκουν στους Έλληνες πολίτες. Εμείς κρινόμαστε όλοι για την αποτελεσματικότητα μας, το κόστος του έργου και τις διαφανείς διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται»  δήλωσε  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από τα Ιωάννινα, κατά την παράδοση στην κυκλοφορία  τμήματος, μήκους 40  περίπου χιλιομέτρων, της Ιόνιας Οδού.

Πρόκειται για το τμήμα Καμπή-Πέρδικα, το οποίο αντικαθιστά ουσιαστικά το σημερινό οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων, ένα δυσκολότερα οδικά τμήματα στο οποίο κάθε χρόνο  συμβαίνουν δεκάδες τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. 

Ξεκινά από την υφιστάμενη παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας και καταλήγει στην Πέρδικα Ιωαννίνων.

 Ο υπουργός χαρακτήρισε την Ήπειρο ως μια περιφέρεια όπου «υπάρχει ένα άλλο κλίμα στο πολιτικό της δυναμικό, ένα κλίμα εθνικής ενότητα και ομοψυχίας για να βγούμε από την κρίση».

 Όπως υποστήριξε  η περιοχή ήταν σε εγκατάλειψη, γιατί «δεν υπήρχαν βασικές οδικές συνδέσεις με την Αθήνα και με την Θεσσαλονίκη, αλλά και με τα Βαλκάνια, δεν υπήρχαν οι λιμενικές υποδομές, που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, δεν υπήρχαν εμπορευματικά κέντρα, δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα».

Ο κ. Σπίρτζης είπε πως στον προγραμματισμό είναι ο οδικός άξονας Ιωάννινα-Κακκαβιά, τα εσωτερικά δίκτυα της Ηπείρου, λιμενικές υποδομές,  η αναβάθμιση των αεροδρομίων της περιοχής, ώστε -όπως τόνισε- «μετά από 10ετίες, η Ήπειρος να αποκτήσει την αίγλη και τη λάμψη που είχε παλαιότερα, δηλαδή οι Ηπειρώτες να ξανακτίζουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top