Με ειρωνικό τρόπο αλλά και με έκπληξη σχολιάζει η Bild σε σημερινό δημοσίευμά της την αλλαγή στάσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως προς την Ελλάδα και στη συνέχεια αποδίδει αυτήν, σε μια προεκλογική του τακτική. 

Στο άρθρο με τίτλο «Σόιμπλε ο υπουργός της αλλαγής», η λαϊκή εφημερίδα Bild σχολιάζει:

«Τρεις βδομάδες πέρασαν αφότου ο Σόιμπλε επανέφερε στο τραπέζι το Grexit λόγω της απροθυμίας της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις» και συνεχίζει:

«Στα τέλη Ιανουαρίου ο Σόιμπλε εξαπέλυε πυρά κατά των Ελλήνων: “Δεν ξέρω τι σκέφτεται η ελληνική κυβέρνηση, που δεν έχει κάνει ακόμη αυτά τα οποία τόσο συχνά δεσμεύτηκε να κάνει". Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες ξαφνικά ακούμε: “Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο!". Τι μεσολάβησε στο μεταξύ; Έκανε η Αθήνα μεταρρυθμίσεις; Οχι!».

Η Βild εξηγεί: « Το αντίθετο: η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζει τη μεγαλύτερη παρά ποτέ μεταρρυθμιστική κόπωση. Ο λόγος: ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κάλυψη, παλεύει για την πολιτική του επιβίωση. Πρόσφατα ομολόγησε ο υπουργός του των Οικονομικών, Τσακαλώτος, με επιστολή του ότι έχει υλοποιηθεί μόνον το ένα τρίτο των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων».

Προεκλογική η τακτική Σόιμπλε

Η γερμανική εφημερίδα θεωρεί την αλλαγή της στάσης του κ. Σόιμπλε ως προεκλογική τακτική παραπέμποντας στην ερμηνεία του φιλελεύθερου (FDP) ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, o οποίος δηλώνει: «Ο Σόιμπλε επαινεί την Ελλάδα για προεκλογικούς λόγους».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να «συγκαλύψει» το πρόβλημα από τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Λάμπστονρφ χαρακτηρίζει και τη σημερινή συνάντηση της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τη Γερμανίδα καγκελάριο «εξαπάτηση των (Γερμανών) ψηφοφόρων», διότι όπως και τη Μέρκελ, δεν βολεύει τη Γαλλίδα τρεις μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές μια νέα ελληνική κρίση. Η συνάντηση μεταξύ Μέρκελ και Λαγκάρντ αποσκοπεί στο να τους «ξεγελάσει» ότι στην Ελλάδα πάνε όλα σύμφωνα με τον σχεδιασμό, «ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν ισχύει» πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός στην Βild.

Tags: