Πολάκης: Το σχέδιο τους ήταν να μας οδηγήσουν σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας

Εκτιμά ότι «έκαναν ένα βήμα πίσω οι θεσμοί» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Πολάκης: Το σχέδιο τους ήταν να μας οδηγήσουν σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας

Για σχέδιο να οδηγηθεί η κυβέρνηση και η χώρα σε οικονομική ασφυξία έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα, το βράδυ της Δευτέρας.

«Το σχέδιο τους ήταν να μας οδηγήσουν με μία κατάσταση οικονομικής ασφυξίας. Υπήρχε ένα σχέδιο το οποίο έλεγε “τους πάμε πίσω, δεν κλείνει η ιστορία άρα δεν μπαίνουν στην ποσοτική χαλάρωση, το νέο χρήμα που τυπώνει ο Ντράγκι”» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Έκαναν ένα βήμα πίσω οι θεσμοί».

Σχολιάζοντας το Eurogroup, είπε: «Έχουμε κάποια θετικά σημάδια από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Υπάρχει μια καταρχήν πολιτική συμφωνία, η οποία λέει ότι δεν θα υπάρξει κανένα ευρώ πρόσθετης λιτότητας. Δεν μπορεί να προστεθεί και άλλο βάρος έτσι, θα δούμε αν θα υπάρξει μία νομοθέτηση κάποιων μέτρων με ισόποση ανακούφιση από άλλα μέτρα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε ένα νέο δάνειο, το οποίο «δεν θα μετρήσει ούτε στο έλλειμμα ούτε στο μέτρημα του πλεονάσματος, που έχει να κάνει με το μεγάλο πρόβλημα». Όπως εξήγησε, το δάνειο αυτό θα είναι από την Παγκόσμια Τράπεζα και θα είναι ύψους 3 δισ. ευρώ, με το οποίο θα δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας».

«Η συμφωνία και τα όποια μέτρα παρθούν, που θα είναι για το 2019 και η εφαρμογή τους για το 2020-2025 και μετά, θα είναι κενό γράμμα εάν δεν υπάρχει ταυτόχρονη ρύθμιση και των μεσοπρόθεσμων μέτρων που έχουν να κάνουν με το χρέος και την ελάφρυνση από εκεί της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή και του κρατικού προϋπολογισμού σε σχέση με το τι πρέπει να πληρώνει» κατάληξε ο κ. Πολάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top