Οι τεχνικές προπαγάνδας του Ν. Τόσκα: «Εμείς και οι άλλοι, οι κακοί και ο ΣΥΡΙΖΑ»

Το σχόλιο του Π. Μποτσαράκου για τις «παράξενες» δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Στις δηλώσεις του αναπληρωτή  υπουργού Προστασίας του Πολίτη  που ξενίζουν,  αφού συνέδεσε τους «μασκαρεμένους»  με…  πολιτικούς κύκλους και την διαπλοκή,  με αφορμή την  επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Στην επισήμανση της Μ. Ζαχαρέα,  «πού ακριβώς στοχεύει ο κ. Τόσκας», ο πολιτικός συντάκτης του Star παρατήρησε:  

«Αντί να δώσει εξηγήσεις ο υπουργός, γιατί αλωνίζουν οι κάθε είδους μπαχαλάκηδες και επιτίθενται ακόμη και στα γραφεία του  ΣΥΡΙΖΑ,    γιατί δεν γίνονταν τόσες προσαγωγές στις δεκάδες επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ ή αν μετανιώνει για τα περί διαλόγου με τους μπαχαλάκηδες, επιδίδεται σε μια πρωτοφανή πολιτική προπαγάνδα. Μιλάμε για κανονική, επιστημονικά δομημένη, προπαγάνδα».

Όπως πρόσθεσε ο Π. Μποτσαράκος, στις δηλώσεις του ο  αναπληρωτής υπουργός χρησιμοποιεί τις πιο κλασσικές τεχνικές  προπαγάνδας. Προχωρά  στον διχασμό, «εμείς και οι άλλοι», όπως και στους χαρακτηρισμούς, «εμείς οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί».

Ο πολιτικός συντάκτης του Star διευκρίνισε ότι ο κ. Τόσκας  χρησιμοποιεί την εξειδικευμένη τεχνική της μεταφοράς:

 «Ταυτίζει την  επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ  με την αποσταθεροποίηση της χώρας και την διαπλοκή με την επίθεση των μασκαρεμένων στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή θέλει να μας πει ότι  οι «κακοί της διαπλοκής» και οι μασκαρεμένοι που επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ,   έχουν τον  ίδιο στόχο,  να βλάψουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα».

Πρόσθεσε ο Π. Μποτσαράκος:

« Δείτε και τον ορισμό της τεχνικής της προπαγάνδας που λέγεται μεταφορά: “Χρησιμοποιείται συχνά στη πολιτική και σκοπό έχει να συνδεθούν δυο  στοιχεία, με τέτοιο τρόπο, ώστε να προβάλλουν το ίδιο αρνητικό συναίσθημα”. Όμως δεν είναι όλα προπαγάνδα. Υπάρχει και μια οδυνηρή πραγματικότητα που θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top