Κυβερνητικά στελέχη έστρωσαν το χαλί για νέα μέτρα πριν την απόφαση του Eurogroup

Ευρωπαίοι: Μέτρα θέλετε δεν θέλετε τον Ιούνιο

Το χαλί για να αποδεχθεί η κυβέρνηση μέτρα που μέχρι τώρα αποκήρυσσε, έστρωσαν πριν από το Eurogroup κυβερνητικά στελέχη. Το χορό πρώτος έσυρε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξέχασε τελείως το αφορολόγητο που κάποτε ήταν για την κυβέρνηση κόκκινη γραμμή.

«Δεν είναι φετίχ οτιδήποτε.  Δεν λέω ότι πρέπει να πάμε στη μείωση του αφορολόγητου αλλά αν αυτό είναι μία μορφή που διευκολύνει και μπορεί να λύσει και να υπάρχει μια συμφωνία που μπορεί να ολοκληρωθεί σημαίνει, όχι μόνο ότι υπάρχει αντιστάθμισμα αλλά ανακουφίζει και τους πολίτες».

Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις και για τα εργασιακά. ΗΈφη Αχτσιόγλου προτίμησε να το παίξει σχολιάστρια αντί να μας πει συγκεκριμένα που θα υποχωρήσει και που όχι. «Η μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας δεν μπορεί να είναι συμβατή με οποιαδήποτε μορφή δημόσιας χρηματοδότησης» είπε.

Η δυσκολία να αποδεχθούν τα νέα μέτρα που έρχονται, κάνει πάντως κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να  δηλώνουν “στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”.

«Έχουν γίνει λάθη από τις προηγούμενες αξιωματικές αντιπολιτεύσεις και του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου, να βιαζόμαστε προς την εξουσία, να προκαλούμε πολιτικές εξελίξεις που τελικά γυρνάνε μπούμερανγκ» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Τον Ιούνιο θα τα δεχθείτε θέλετε δεν θέλετε»

Ευρωπαίοι υπουργοί στο Eurogroup, προσερχόμενοι στο Eurogroup άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι η Ελλάδα επειδή έχει να πληρώσει μεγάλη δόση τον Ιούλιο, θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως κάνει κάθε φορά στο πάρα πέντε.

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ

Πιστεύω πως όλοι θέλουν να καταλήξουμε πραγματικά (σε συμφωνία). Και την περασμένη χρονιά θέλαμε να καταλήξουμε, αλλά η Ελλάδα χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο. Θα τα καταφέρουμε.

ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει με το ΔΝΤ.  Υπάρχει χρονικό όριο; Όχι αλήθεια...Τα θέματα ρευστότητας δεν είναι ουσιαστικά και δεν θα προκύψουν μέχρι το καλοκαίρι. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για λεφτά...

ΓΙΟΧΑΝ ΦΟΝ ΟΒΕΡΒΕΛΝΤ- ΒΕΛΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Υπάρχει ένα χρονικό πλαίσιο μέχρι το τέλος Ιουνίου οπότε και η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 7 δις στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top