Την εκτίμηση ότι το σημερινό Eurogroup μπορεί να οδηγήσει σε ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας που θα οδηγήσει στην επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Το σημερινό Eurogroup μπορεί να οδηγήσει και εργαζόμαστε γι’ αυτό, σε ένα αρχικό πλαίσιο συμφωνίας το οποίο, μαζί με την ανακοίνωση του Εurogroup και τις δηλώσεις του προέδρου του μετά το τέλος της συνεδρίασης θα οδηγήσει στην επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, προκειμένου να μεταφράσουν αυτό το προσύμφωνο, αυτή τη συμφωνία-πλαίσιο στο λεγόμενο staff level agreement, δηλαδή στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης» είπε μιλώντας στον Real FM.

«Νομίζω ότι οι ακραίες επιθετικές και εν πολλοίς προσβλητικές δηλώσεις δύο Γερμανών πολιτικών ευτυχώς είναι μειοψηφικές. Ο “πατέρας” αυτής της άποψης, ο κ. Σόιμπλε, χθες ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν είχε μιλήσει για Grexit, προφανώς ελέω δημοσκοπήσεων, ανερχόμενου Μάρτιν Σουλτς και κάποιου προφανούς φρένου της Μέρκελ η οποία διά του εκπροσώπου της δύο φορές την τελευταία εβδομάδα άδειασε την άποψη περί Grexit» πρόσθεσε και κατέληξε: «Θέλω να πω ότι τα πράγματα έχουν δυσκολίες, αλλά οι φίλοι της Ελλάδας, αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι επιζήμιο να τιμωρείται ο ελληνικός λαός και να απειλείται και να προσβάλλεται, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την ίδια την Ευρωζώνη, έχουν αυξηθεί».

 

Tags: