«Άνοιγμα» του Γερμανού Επιτρόπου Έτινγκερ στον Τσίπρα: «Έκανε περισσότερα από ποτέ»

«Θα ήταν κακή συμβουλή προς την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη» δήλωσε

«Άνοιγμα»  του Γερμανού Επιτρόπου Έτινγκερ στον Τσίπρα: «Έκανε περισσότερα από ποτέ»

«Θα ήταν κακή συμβουλή προς την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη. Καμία τράπεζα στον κόσμο δεν θα έδινε στους Έλληνες χρήματα, εάν δεν βρισκόταν πίσω η αλληλεγγύη των χωρών (της Ε.Ε.). Δεν πιστεύω στο Grexit», δήλωσε  στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου o χριστιανοδημοκράτης (CDU) Γκίντερ Έτινγκερ, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, σε συνέντευξή του στην γερμανική Huffington Post .

«Μπορεί οι Έλληνες να μην τήρησαν τα πάντα, αλλά υπό τον Τσίπρα έγιναν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον προϋπολογισμό, την αγορά εργασίας και τις συντάξεις από ποτέ», πρόσθεσε ο Γερμανός πολιτικός.

Ο Γερμανός πολιτικός έκρουσε, επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου να μην απαιτούνται νέα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα :

«Πρέπει να βγάλουμε τα γερμανικά γυαλιά και να αντιληφθούμε τι μπορούμε να ζητάμε, όπως λ.χ. ακόμα περισσότερες οικονομίες, επιπλέον περικοπές στις συντάξεις, διότι σε αυτά τα ζητήματα θα έχουμε φτάσει πολύ γρήγορα στα όρια. Ήδη, βρίσκονται πολλοί στην Ελλάδα στα όρια της φτώχιας».

Σε ερώτημα της γερμανικής Huffington Post σχετικά με την αυξανόμενη αντίθεση των Ελλήνων πολιτών κατά της λιτότητας, ο Γκίντερ Ετινγκερ  δήλωσε:  

«Καθημερινά πείθουμε περισσότερους πολίτες ότι η αλλαγή των δομών και οι οικονομίες υπήρξαν μεν πολύ επώδυνες και σκληρές, αλλά τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top