Η ΝΔ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση

Κικίλιας: Εξετάζονται όλες οι δυνατότητες αντίδρασης

Ανοικτό ακόμη και το να καταθέσει για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης άφησε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Από εμάς εξετάζονται πολύ προσεκτικά όλες οι δυνατότητες να αντιδράσει. Θα περιμένουμε την καταληκτική ημερομηνία» είπε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η ΝΔ εξετάζει και πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα κάνοντας λόγο για «"φάμπρικα” με τις παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων υπαλλήλων του Δημοσίου» και επισημαίνει πως «η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θα γίνουν, όμως, αποδεκτές οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων με παράνομο τρόπο».

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία και για αντιφατικές δηλώσεις, παραθέτοντας μάλιστα μερικές εξ αυτών, ενώ επεσήμανε πως η θέση της ΝΔ για την αξιολόγηση είναι ξεκάθαρη και είναι πως «θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό με τον καλύτερο τρόπο».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ «μετέφερε στους συνομιλητές του τις σκληρές προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και επισήμανε ότι οι κόποι και οι θυσίες του δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η θέση της χώρας είναι στην καρδιά της ευρωζώνης, απορρίπτοντας σενάρια που διακινούνται και στο εσωτερικό για επιστροφή στην δραχμή».

Παράλληλα, είπε με αιχμές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «χρησιμοποίησε τον ίδιο λόγο στο εξωτερικό με αυτόν που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό, ενισχύοντας την αξιοπιστία της χώρας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top