«Αντί να λογοδοτεί ο Γιάνης ζητά και τα ρέστα» - Το σχόλιο του Star για τον Βαρουφάκη

H ύφεση το δάνειο, το μνημόνιο, τα capital controls και οι δικαιολογίες

Τα όσα είπε αλλά κυρίως όσα δεν…  είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα βίντεο που γύρισε ο ίδιος (!),   προσπαθώντας να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτουν ακόμη και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ,  σχολίασε ο Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.   

«Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει με αυτόν τον κύριο. Αντί να λογοδοτεί  για την καταστροφή που έφερε στη χώρα με την ανόητη τακτική του, ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με την αλαζονεία που τον διακρίνει  και μας βγάζει και γλώσσα. Έλεος πια κύριε Βαρουφάκη τόνισε  ο πολιτικός συντάκτης του Star.   

Ο ίδιος πρόσθεσε:  

«Με μασημένα λόγια προσπαθεί να αθωώσει τον εαυτό του για τη ζημιά που προκάλεσε. Φταίνε όλοι οι άλλοι κι όχι εκείνος.. Όμως οι εποχές του “Ουάου”, τότε που τον αποθέωναν ενώ εκείνος κατέστρεφε την Ελλάδα, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Την εποχή που κυκλοφορούσε με τα πουκάμισα έξω, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, παρίστανε τον καθηγητή στους άλλους υπουργούς Οικονομικών και εμφανιζόταν σε επίσημες συναντήσεις χωρίς έναν σύμβουλο, χωρίς ένα ντοσιέ, χωρίς καν ένα στυλό στην τσέπη, λες και πήγαινε σε πάρτi. Πήρε μια χώρα που είχε γυρίσει στην ανάπτυξη, την γύρισε σε ύφεση , τη χρέωσε με νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο και άφησε πίσω του κλειστές τις τράπεζες».

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του κ. Βαρουφάκη, ότι δεν φταίει αυτός για το κλείσιμο των τραπεζών, ο Π. Μποτσαράκος σχολίασε:  

«Αφού ομολογεί ότι ήξερε ότι με την διαπραγματευτική του τακτική πως θα έκλειναν τις τράπεζες και πως είχε σχέδιο για να μην κλείσουν,  σημαίνει ότι το σχέδιό του απέτυχε. Και η ελληνική οικονομία καταστράφηκε. Δεν ήξερε καν ότι αν βγάλει την Ελλάδα από το πρόγραμμα , όπως έκανε το καλοκαίρι του 2015, η ΕΚΤ θα αναγκαζόταν να διακόψει τον ΕΛΑ και ίδιος να υπογράψει το κλείσιμο των τραπεζών; Πιστεύω ότι το ήξερε, αλλά το είχε πάρει εντελώς αψήφιστα. Και τώρα; Ζητάει και τα ρέστα;»

Για την αμφισβήτηση επίσης ότι χρέωσε την Ελλάδα με 85 δις νέο δάνειο επειδή έφυγε από το υπουργείο πριν την συμφωνία,  ο πολιτικός συντάκτης του Star διερωτήθηκε: «Μα η διαπραγματευτική του τακτική δεν ήταν που οδήγησε σε αυτό το ναυάγιο;». 

Κατέληξε στο σχόλιό του ο δημοσιογράφος:

«Και δεν χρέωσε την Ελλάδα μόνο 85 δις νέο δάνειο. Χάσαμε 25 δις από το ΑΕΠ γιατί επέστρεψε την Ελλάδα στην ύφεση. Χάσαμε τα 11 δις του ΤΧΣ που του τα πήραν οι Ευρωπαίοι σε ένα βράδυ. Έφυγαν από τις τράπεζες, πριν και μετά τον Βαρουφάκη, αλλά λόγω του Βαρουφάκη, πάνω από 30-40  δις. Χρειάστηκε νέα ανακεφαλαιοποίηση 5 δις  και εξανεμίστηκε η αξία των τραπεζών στο χρηματιστήριο που ήταν άλλα 20 δις. Και δεν βάζω και τα μέτρα 12 δις που μας φόρτωσαν.  Κάντε λογαριασμό:  Παραπάνω απ΄το μισό χρέος της Ελλάδας μας κόστισε ο κ. Βαρουφάκης!» 

(Πλάνα και βίντεο από  thepressproject.gr). 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top