Καταδίκη από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον καθηγητή του Παντείου Α. Συρίγο

Την επίθεση καταδίκασε και το Ποτάμι - Πρώτη ανάρτηση 16:55

Καταδίκη από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον καθηγητή του Παντείου Α. Συρίγο

Την επίθεση στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Άγγελο Συρίγο, καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ καταδίκασε το περιστατικό, αλλά άσκησε δριμεία κριτική και πάλι στην κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ:       

 «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία.  Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

 Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών.  Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει επίσης την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος και συμπληρώνει:

«Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού». 

Την επίθεση στον κ. Συρίγο, καταδίκασε και το Ποτάμι, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου  Δημήτρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε: «Όταν ένας καθηγητής έρχεται αντιμέτωπος με τη βία και μάλιστα σε πανεπιστημιακό χώρο, τότε πρέπει να ανησυχήσουμε. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης εναντίον του Άγγελου Συρίγου και της έκφρασης της συμπαράστασης μας στον καθηγητή, ζητάμε από την πολιτεία να πράξει ό,τι προβλέπεται για να τιμωρηθούν οι δράστες. Καλούμε επίσης όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top