ΕΓΓΡΑΦΟ-ΒΟΜΒΑ του 2010! Το ΔΝΤ ομολογεί ότι το Μνημόνιο ίσως αποτύχει

O Μπλανσάρ προειδοποιούσε τον Τόμσεν ότι ακόμη κι αν εφαρμοστεί κατά γράμμα το πρόγραμμα, μπορεί να πάει στραβά

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΒΟΜΒΑ του 2010! Το ΔΝΤ ομολογεί ότι το Μνημόνιο ίσως αποτύχει

Ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου από το 2010 αποκαλύπτει έγγραφο που διέρρευσε στη δημοσιότητα από τον καθηγητή Οικονομικών Πολ Μπλουστάιν.

Στο έγγραφο με ημερομηνία 4 Μαΐου 2010, ο Ολιβιέρ Μπλανσάρ επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ εκείνη την περίοδο προειδοποιεί τον Πολ Τόμσεν, επικεφαλής της ομάδα τους ΔΝΤ στην τρόικα, πως το πρόγραμμα πιθανόν να αποτύχει ακόμη κι αν εφαρμοστεί κατά γράμμα.

«Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι δημοσιονομική προσαρμογή 16 μονάδων δεν έχει επιτευχθεί ποτέ σε τόσο σύντομη χρονική περίοδο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το έγγραφο του Μπλανσάρ.

«Το πρόγραμμα πιθανόν να εκτροχιαστεί γρήγορα, ακόμη και αν εφαρμοστεί κατά γράμμα» ομολογεί ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει ισχυρό εξαγωγικό ρεύμα για να υποστηρίξει την ανάπτυξη σε αντίβαρο της «αρνητικής συνεισφοράς» του δημοσίου τομέα και μιλά ανοικτά για ενδεχόμενο βαθύτερης και πιο μακράς ύφεσης!

«Δεν έκανα εγώ τη διαρροή, αλλά δεν είμαι και πολύ δυσαρεστημένος που έγινε. Επτά χρόνια μετά και ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο/ρεαλιστικό σχέδιο» σχολίασε ο Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top