«Ξόρκισαν» το Grexit Παυλόπουλος-Μοσκοβισί: Αδιανότητο, θα κινδύνευε όλη η ευρωζώνη

Τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος ο Επίτροπος Οικονομικών

Ξεκάθαρα μηνύματα κατά του Grexit έστειλαν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πιέρ Μοσκοβισί κατά την διάρκεια της παρασημοφόρησης του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι διακινδύνευση για την ενότητα της ίδιας της Ευρωζώνης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το ρόλο του Μοσκοβισί τόσο όσον αφορά τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα όσο και στις προσπάθειες για διατήρηση της ενότητας της ΕΕ και της ευρωζώνης.

«Είναι αδιανόητο να φανταστούμε την Ελλάδα εκτός της καρδιάς της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Θα συνεχίσω να δίνω αυτή τη μάχη που διεξάγω εδώ και χρόνια» είπε από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι και παραμείνει «σημείο αναφοράς για όλους μας στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα είναι λίγο σαν τον φοίνικα θεωρώ, είναι μια χώρα που έχει επιδείξει πολύ μεγάλο θάρρος» πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του, θα συνεχίσει να ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, καθώς και ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι και τόνισε πως παραμένει απαιτητικός φίλος της Ελλάδας. 

Στην τελετή Παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο παρέστησαν επίσης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, και ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί, καθώς και η σύζυγος του Πιέρ Μοσκοβισί, Aν Μισέλ Μπαστερί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top