Θεσμοί προς Αθήνα: Ο χρόνος τελειώνει, τρέξτε να προλάβετε!

Πώς μπορεί να υπάρξει συμφωνία της τελευταίας στιγμής – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου

Στα προβλήματα της διαπραγμάτευσης που υπάρχουν ενόψει Eurogroup, αλλά και στις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας της τελευταίας στιγμής, αναφέρθηκε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως  υπενθύμισε,  ο Μοσκοβισί δεν φέρνει μαζί του την τρόικα στην Αθήνα. Αλλά παρά τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup   Ντάισελμπλουμ σήμερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις επισημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία που θα καθορίσει τον δημοσιονομικό ορίζοντα για την Ελλάδα.  

Για τον ίδιο λόγο, πρόσθεσε, ο  Ντομπρόφσκι εξακολουθεί να μιλά για συμφωνία, η οποία μπορεί να υπάρξει με βάση μία από τις τρεις  προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, για περικοπή αφορολόγητου και μείωση συντάξεων , με μέτρα που φθάνουν σε ύψος το  2% του ΑΕΠ εάν χρειαστεί, για το 2019.  

«Αν δώσουν τα χέρια  έστω και την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα η συμφωνία είναι εφικτή» τόνισε ο Θ. Αθανασίου.  

Όπως σχολίασε ακόμη η Μάρα Ζαχαρέα, «οι δανειστές για μία ακόμη φορά πετάνε το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση», αλλά το θέμα είναι  «για πόσο ακόμη θα βλέπουμε τα Eurogroup να πετούν».       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top