Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας επισημαίνει με επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας Χάρης Θεοχάρης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει πως τα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού και ιατρικών μηχανημάτων και οι λίστες αναμονής ασθενών είτε για χειρουργικές επεμβάσεις ρουτίνας είτε για θεραπείες στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας συνεχώς αυξάνονται.

Ο ίδιος, επικαλείται την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων που καταγγέλλει τεκμηριωμένα ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς βασικές ειδικότητες ιατρών, με κακοσυντηρημένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ακτινολογικά μηχανήματα C-ARM των χειρουργείων συχνά παρουσιάζουν βλάβες με κίνδυνο την ζωή των ασθενών που χειρουργούνται.

«Η φαρμακευτική πολιτική αντί να αποτελέσει εργαλείο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών μέσω χρηστής συνταγογράφησης από τους ιατρούς, έχει μετατραπεί σε  χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία η οποία διακρίνεται από τη διατήρηση αυξημένης φαρμακευτικής δαπάνης. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αγοράζει χωρίς να διαπραγματεύεται την τιμή καινοτόμων φαρμάκων, αλλά χρεώνει τον ΕΟΠΥΥ με την λιανική τιμή με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές εκπτώσεις προς όφελος του ελληνικού συστήματος υγείας και των ασθενών» προσθέτει ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος ρωτά τον πρωθυπουργό:

-    Με ποιον τρόπο προτίθεστε να παρέμβετε -έστω και αργά- ώστε να αντιμετωπιστεί το χάος στις χειρουργικές αίθουσες των νοσοκομείων της χώρας λόγω έλλειψης ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και βλαβών στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό θέτοντας τέρμα στις λίστες αναμονής;

-    Ποιος ο κυβερνητικός σχεδιασμός συνολικά ώστε να δοθεί λύση στα προβλήματα που μαστίζουν το πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας;  

Tags: