ΥΠΟΥΡΓΟΣ στη λίστα με τα 5.000 ονόματα για φοροδιαφυγή

Η λίστα έφτασε στο ΚΕΦΟΜΕΠ από τη ∆ιεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονοµικών και αποτελεί τη «µητέρα των λιστών»

ΥΠΟΥΡΓΟΣ στη λίστα με τα 5.000 ονόματα για φοροδιαφυγή

Η πολυσέλιδη λίστα-φωτιά που έχουν το τελευταίο διάστηµα στα χέρια τους οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουµένων Μεγάλου Πλούτου) αποτελεί το µεγάλο στοίχηµα της φορολογικής διοίκησης για την εισροή εσόδων στα ταµεία του κράτους.

Όπως αναφέρουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο κατάλογος περιλαμβάνει 4.630 ονόματα φυσικών προσώπων και εταιρειών, κυρίως off shore, που αποφασίστηκε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Σύμφωνα µε τις πληροφορίες της εφημερίδας, η λίστα έφτασε στο ΚΕΦΟΜΕΠ από τη ∆ιεύθυνση Ελέγχων του υπουργείου Οικονοµικών και αποτελεί τη «µητέρα των λιστών», αφού περιλαμβάνει τις πιο σοβαρές υποθέσεις από όλες τις άλλες λίστες ελεγχόμενων για φοροδιαφυγή που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, από τη «λίστα Λαγκάρντ» µέχρι τη «λίστα εµβασµάτων» και τη «λίστα Μπόργιανς».

Έκπληξη όμως προκάλεσε ακόμα και στους ίδιους τους ελεγκτές που κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση η παρουσία στις πρώτες θέσεις της λίστας πρωτοκλασάτου στελέχους της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και της συζύγου του, λίγες θέσεις πιο κάτω.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει εκτός από το όνομα του ελεγχομένου, τον αριθμό της εντολής ελέγχου και τον ΑΦΜ. Σε πολλές περιπτώσεις η εντολή ελέγχου είναι εισαγγελική και προέρχεται από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος.

Στον κατάλογο των ελεγχόμενων προσώπων περιλαμβάνεται και πρώην υπουργός με τη σύζυγό του, που σύμφωνα με τους ελεγκτές έχουν τακτοποιήσει πλέον τις εκκρεμότητές τους με την Εφορία. Επίσης, ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή ελέγχονται βουλευτής και πρώην βουλευτής αλλά και πρώην δήμαρχοι, που έμειναν για πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, τα ονόματα ορισμένων έχουν ακουστεί ξανά στο παρελθόν, επειδή είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν παχυλές καταθέσεις.

Τη λίστα του ΚΕΦΟΜΕΠ συμπληρώνουν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και καταζητούμενος επιχειρηματίας για μεγάλο σκάνδαλο  που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη μαζί με μέλος της οικογένειας του. Αναφέρεται επίσης το όνομα γνωστού κατασκευαστή που βρίσκεται στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες . Ελέγχονται επίσης μέλη εφοπλιστικών οικογενειών, δικηγόροι και γιατροί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top