Νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ,βάζοντας στο στόχαστρό του τον αντιπρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνι Γεωργιάδη και καλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τη διαπραγμάτευση.

«Σήμερα, ο κ. Βλάχος δήλωσε δημόσια τη διαφωνία του με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης. Εντούτοις, δυστυχώς για τον κ. Βλάχο, αλλά και για τη χώρα, αυτή είναι η επίσημη θέση της Ν.Δ.» επισημαίνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: 

«Τη στιγμή που ακόμα και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν μιλά ευθέως για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης διότι ελλοχεύει κίνδυνος για τη σταθερότητα της Ευρώπης, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές, και ο αντιπρόεδρός του εκλαϊκεύει τη γραμμή: να μην κλείσει τίποτα, αρκεί να πέσει η κυβέρνηση».

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: «Αυτό θα ζητήσει αύριο από την κ. Μέρκελ; Αν ναι, ας το πει καθαρά. Αν όχι, οφείλει να αποπέμψει τώρα, πριν ταξιδέψει στο Βερολίνο, τον κ. Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ.».

Ν.Δ.: Τμήμα της λύσης του προβλήματος της χώρας οι εκλογές

«Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη της μεγάλης καθυστέρησης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, με δραματικές συνέπειες στη ρευστότητα της οικονομίας» τονίζει η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη διαπραγμάτευση. 

Όπως υποστηρίζει, η ανικανότητα, η αποτυχία της κυβέρνησης και η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση ανεβάζουν διαρκώς το λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. 

Η Ν.Δ. επισημαίνει ότι «ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει, εντός και εκτός Ελλάδας, με αξιοπιστία, το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, προωθώντας τις αναγκαίες αλλαγές που απαιτούνται για το συμφέρον ολόκληρου του ελληνικού λαού, φορώντας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας». 

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι οι εκλογές είναι τμήμα της λύσης του προβλήματος της χώρας και αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους Έλληνες. 

 

Tags: