Το δικό του σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την  κρίση αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση που θα έχει με την Άνγκελα Μέρκελ την Δευτέρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει την ευκαιρία όμως να ανταλλάξει απόψεις τόσο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και με Γερμανούς βουλευτές.

«Θα στείλουμε  το μήνυμα ότι αλλάζει το κλίμα  τόσο στις αγορές όσο και στους επενδυτές» επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Με καυστικό ύφος σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας το επικείμενο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr.

«Θα ήθελα να του δώσω προκαταβολικά τα συγχαρητήρια μου.  Μόνο που θα ‘θελα να του πω ότι δεν αρκεί για να κερδίσεις την εξουσία στην Ελλάδα, τη διακυβέρνηση, να γίνει αρεστός στον κ. Σόιμπλε. Πρέπει να γίνει αρεστός στον ελληνικό λαό. Κι αυτό, μ'  αυτή την συμπεριφορά, δεν θα το καταφέρει ποτέ».

Την ίδια στιγμή  όμως τα βέλη  της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα στράφηκαν και στο ΠΑΣΟΚ στρώνοντας  όμως εμμέσως  και χαλί  συμπόρευσης. «Σε λίγο θα είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που επιμένουν σε συμμαχία με μια δεξιά που συνδυάζει τον νεοφιλελευθερισμό του Μητσοτάκη με την ακροδεξιά του Γεωργιάδη. Δε θα τους βγει σε καλό, δεν θα είναι και καλό για τον τόπο».

Η απάντηση της Φώφης Γεννημάτα, όμως δεν άργησε να έρθει. «Ο πολιτικός του κυνισμός δεν θα τον σώσει. Όσο για τα περί ουράς της δεξιάς ας κοιταχθεί στον καθρέφτη του. Εκεί θα  δει τον υποτακτικό του Σόιμπλε και το συνεταιράκι των ακροδεξιών εθνολαϊκιστών».

«Θεωρούν ότι όλα όσα απώλεσε ο ελληνικός λαός είναι περασμένα ξεχασμένα και τους καλούν να συμβιβαστούν για να ζήσουν καλυτέρα αυτοί και τα παιδιά τους» σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Tags: