Για το πόσο κοντά η μακριά είμαστε από μια συμφωνία με τους θεσμούς μίλησε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Αυτό που μου λένε άνθρωποι κοντά σε αυτούς που συμμετείχαν στις συζητήσεις είναι ότι “ό,τι ήταν να συζητηθεί συζητήθηκε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί”. Η πρόταση προβλέπει δύο μονάδες του ΑΕΠ πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, προβλέπει ότι τα μισά θα πρέπει να νομοθετηθούν τώρα και ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα.

Μου λένε όμως ότι ευτυχώς συζητήθηκαν όλα διότι τώρα ακόμα κι αν την τελευταία στιγμή, η Αθήνα πει το πολιτικό ναι του αποδεχόμαστε την πρόταση των δανειστών, τότε η τρόικα μπορεί να κατέβει πολύ σύντομα στην Αθήνα και θα υπάρχει ακόμα μια ελπίδα ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα δώσουν τα χέρια.

“Αυτή είναι τελευταία μας ευκαιρία", μου λένε κοινοτικοί αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, να τα διαπραγματευτούμε όλα αυτά σε μια κατάσταση κανονικότητας. “Ξεχάστε τον Μάρτη μου λένε. Τον Μάρτη δεν υπάρχει ολλανδικό κοινοβούλιο. Θα έχουμε εκλογές”. Θα πρέπει να τα ξανασυζητήσουμε μάλλον τον Απρίλιο ή τον Μάιο υπό πολύ πιο δύσκολες συνθήκες».

 

Tags: