ΝΕΟΣ γύρος αντιπαράθεσης από τις καταγγελίες για τις «εκλεκτικές» συγγένειες του Καλογρίτσα

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν με ερώτηση τους να μάθουν από που προέρχονται και εάν είναι νόμιμα τα κεφάλαια της εφημερίδας Documento, στην οποία είναι εκδότης

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση πυροδοτούν οι καταγγελίες για τις εκλεκτικές συγγένειες του επιχειρηματία Καλογρίτσα με την κυβέρνηση. Μάλιστα βουλευτές της ΝΔ ζητούν με ερώτηση τους να μάθουν από που προέρχονται και εάν είναι νόμιμα τα κεφάλαια της εφημερίδας Documento, στην οποία είναι εκδότης ο επιχειρηματίας.

Το θέμα της κατάτμησης του έργου του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας- Πύργου που έχει πάρει ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας επανάφερε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ήδη οι τέσσερις πρώτες εργολαβίες έχουν δοθεί στον εκλεκτό σας, που –ως εκ θαύματος- είναι αυτός που ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑTV, δεν τα κατάφερε, και τώρα αρκέστηκε, σε άλλη μια ΣΥΡΙΖΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να εξηγήσει για ποιο λόγο η κατασκευαστική Καλογρίτσα έχει αναλάβει  τις πρώτες 4 από τις 8 εργολαβίες.

«Ο λόγος που σπάσαμε το έργο σε πολλές εργολαβίες ήταν για να μπορέσουν να πάρουν  περισσότεροι εργολάβοι εργολαβίες από ότι γινόταν στο παρελθόν. Δεν το καταφέραμε προς ώρας διότι ένας πηγαίνει και μειοδοτεί» είπε ο Τσίπρας.

Εντωμεταξύ, 29 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση τους στη Βουλή ζητούν να μάθουν την προέλευση και τη νομιμότητα των κεφαλαίων της εφημερίδας Documento.

Επισημαίνεται σχετικά ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο κ. Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, κουμπάρος του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη και γιος του εργολάβου δημοσίων έργων κ. Χρήστου Καλογρίτσα και κουμπάρου του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, στην οποία ο Κος Καλογρίτσας είναι εκδότης.

«Εγώ βάφτισα τον εγγόνο  του κου Καλογρίτσα γιατί είναι φίλος μου ο γιος του. Να πάω να τον ξεβαφτίσω επειδή έγινα υπουργός;» υποστήριξε ο κος Σπίρτζης.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει να φαίνεται και τίμια» υποστήριξε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής Τοξότης, συμφερόντων Καλογρίτσα καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτοι για μήνες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top