«Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση γίνεται πάντα χειρότερη» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η λύση για τους Ευρωπαίους είναι τεχνική, δηλαδή να βγαίνουν τα νούμερα. Σε εμάς είναι πότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει να φέρει τα μέτρα στη Βουλή» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να σταματήσει τα λόγια εσωτερικής κατανάλωσης και να φέρει τα μέτρα που θα είναι σκληρά, αφού θα έχουν μέσα και αφορολόγητο και περικοπές συντάξεων. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα πάντα, θα τα ψηφίσουν όλα και με περικοπές συντάξεων και αφορολόγητο. Οι βουλευτές θα τα ψηφίσουν όλα, γιατί δεν θέλουν να χάσουν την εξουσία» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση με τον Μητσοτάκη, τα μέτρα θα είναι λιγότερα, ο κ. Τσίπρας αποτελεί πρόβλημα για την αξιολόγηση λόγω έλλειψης αξιοπιστίας. 'Άρα σε όλους τους στόχους βάζουν ένα 30% πάνω» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας ως καταστροφικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης τον Αλέξη Τσίπρα: «Το καταστροφικό πλαίσιο είναι ο Τσίπρας, τα μέτρα μπορούν να αλλάξουν εάν ο κόσμος θέλει να πληρώνει 30% πάνω στα μέτρα ας ψηφίσει τον Τσίπρα».

Ερωτηθείς για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματο, είπε: «Το 3,5% του ΑΕΠ είναι τρελό, λάθος στόχος. Όμως όταν λήξουν οι εκλογικές αναμετρήσεις ( στις ευρωπαϊκές χώρες) και η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τη δουλεία της και η οικονομία έχει πάρει μπρος, τότε θα χαμηλώσει. Τώρα όμως τι λένε: “βάλε 3,5% να βγαίνουν τα νούμερα και κάνε εσύ αυτά που έχεις να κάνεις και θα το δούμε”. Γιατί φωνάζαμε, να κλείσει η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο; Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση γίνεται πάντα χειρότερη, μόνο μεγαλώνει ο λογαριασμός. Ποτέ, επτά χρόνια κανένας πρωθυπουργός δεν πήρε καλύτερη αξιολόγηση, καθυστερώντας την».

«Η μεγάλη ζημιά έγινε στις 25 Ιανουαρίου του 2015, τώρα δεν θα ήμασταν σε μνημόνιο» εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης και αναρωτήθηκε εάν έχουμε την απαίτηση τα 80 δισ. ζημιά που έκανε ο κ. Τσίπρας, να τα πληρώσει ο Ευρωπαίος πολίτης: «Εμείς οι Έλληνες πολίτες θα τα πληρώσουμε».

 

Tags: