Στη γωνία ο Σόιμπλε! Επίθεση και από Πιτέλα: Πάντα παίζει με τη φωτιά όταν πρόκειται για την Ελλάδα

Χθες η Tageszeitung τον είχε κατηγορήσει ότι συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας στη χώρα μας

Στη γωνία ο Σόιμπλε! Επίθεση και από Πιτέλα: Πάντα παίζει με τη φωτιά όταν πρόκειται για την Ελλάδα

Ολοένα και περισσότερες φωνές στη Γερμανία και την Ευρώπη εναντιώνονται στην σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα.

Μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Τόμας Όπερμαν, που κάλεσε τον γερμανό ΥΠΟΙΚ να σταματήσει να κατακρίνει την Ελλάδα και τον γερμανικό Τύπο που του ασκεί σκληρή κριτική για την άκαμπτη στάση του (έσχατο παράδειγμα η Tageszeitung που την Πέμπτη τον κατηγόρησε ότι συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας στη χώρα μας), και ο Τζιάνι Πιτέλα έσπευσε να αφήσει αιχμές για τη στάση του Σόιμπλε προς τη χώρα μας.

Μιλώντας στην Tagesspiegel, ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχολίασε την απαίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική «διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να παραμείνει εντός της νομισματικής ένωσης».

«Ο Σόιμπλε παίζει με τη φωτιά πάντα, όταν πρόκειται για την Ελλάδα. Η Αθήνα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Τώρα πρέπει οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις, να ολοκληρώσουν την τρέχουσα αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων και να προβούν σε μια αισθητή απομείωση του χρέους» είπε ο Πιτέλα. 

«Όπως πάντα, ο Σόιμπλε προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, προκειμένου να πολώσει την εγχώρια πολιτική σκηνή. Αυτό είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο, με φόντο μάλιστα τις βερμπαλιστικές επιθέσεις του Τραμπ κατά της Ευρώπης» κατέληξε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top