Διαφορετική άποψη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποδεικνύεται ότι έχει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα που μπορεί να επιτύχει η Ελλάδα από το 2018 και μετά.

Σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal» και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ποια είναι η γνώμη του για την ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ για πέντε ή 10 χρόνια μετά το 2018, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι «πρόκειται για μία πρόταση που δεν θα πρέπει να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση».

«Είμαι υπέρ της εκτίμησης του ΔΝΤ για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ. Θεωρώ ότι τα υψηλότερα πλεονάσματα δεν είναι απαραίτητα» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο κ. Παπαδημητρίου εκφράζει την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχή τρόπο έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, κάτι που θα επιτρέψει στην χώρα όχι μόνο να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αλλά θα ανοίξει και τον δρόμο προκειμένου να «βγει» στις αγορές έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

 

Tags: