«Θολώνει πολυ το τοπίο της διαπραγμάτευσης και φυσικά η πραγματική οικονομία παγώνει και σέρνεται για άλλη μια φορά» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σημερινό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.    

«Κατ’  αρχήν έγινε αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί. Το grexit έγινε μέρος της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία. Ό,τι λέει ο Σόιμπλε τον δεσμεύει πλέον απόλυτα έναντι των ψηφοφόρων του και δύσκολα μπορεί να κάνει πίσω – παρά το γεγονός ότι και οι σοσιαλιστές τον καλούν να αλλάξει γνώμη.  Αλλά εμείς  απεναντι σε  αυτό το σφυροκόπημα απο Γερμανία αλλά και ΔΝΤ, είμαστε τελείως αμήχανοι» σχολίασε η γνωστή δημοσιογράφος.

Όπως πρόσθεσε η Κάτια Μακρή, «αυτό φάνηκε απο το γεγονός ότι σήμερα στο euro working group δεν πήγε ο αναπληρωτής υπουργός ο κ. Χουλιιαράκης, αλλά έστειλε έναν εκπρόσωπό του. Ο κ. Χουλιαράκης  προτίμησε να πάει στο LSE για μια ομιλία και όχι στις Βρυξέλλες, για να αναπτύξει τα ελληνικά επιχειρήματα! Περίπου προτιμήσαμε να περάσουμε απαρατήρητοι, το οποίο, όπως καταλαβαίνουμε δεν ειναι καλό, αλλά ειναι μάλλον ανησυχητικό».

Την ίδια στιγμή,  τόνισε η Κ. Μακρή, ειναι στον αέρα και η πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ για να βρεθεί μια λύση,  ενώ είναι πλέον αμφίβολο κι αν προλαβαίνουμε την ημερομηνία σταθμό της 20ης Φεβρουαρίου. Μένουν μόνο 10 ήμερες και όλες οι πλευρές προεξοφλούν πως μόνο με ένα θαύμα θα έχουμε συμφωνία.

Η σχολιάστρια του Star επισήμανε ότι στο μεταξυ εχει απενεργοποιηθεί η χρήση του grexit. «Σήμερα το γράφει από τον Economist έως τον δικό μας ΣΕΒ, που εξηγεί βεβαίως ότι θα ειναι μεγαλύτερη δυστυχία και ”φωτιά”. Mια λέξη ταμπού έως πρότινος , τώρα πια τη χρησιμοποιούν όλοι με μεγάλη ευκολία» τόνισε.

Όπως σχολίασε τέλος η Μάρα Ζαχαρέα,  η κυβέρνηση με την τακτική που ακολούθησε «κατάφερε»  και ξαναέφερε στο προσκήνιο την λέξη “grexit”, την οποία μέχρι πρότινος κανείς δεν ήθελε να ακούσει…    

Tags: