Ρουμελιώτης: Συμφωνία τώρα ή… χάσαμε – Κίνδυνος για ΑΤΥΧΗΜΑ!

«Εάν υπάρξει ευελιξία από τις τρεις πλευρές, πιστεύω ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει»

«Συμφωνία τώρα ή χάσαμε» είναι το μήνυμα που στέλνει για την πορεία της αξιολόγησης ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

«Πρέπει να κλείσει τώρα αυτή η διαπραγμάτευση. 20 Φεβρουαρίου πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση, μετά δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί η οποιαδήποτε αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος λόγω των εκλογών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ στον Real FM.

Στο ερώτημα αν εννοεί «τώρα ή χάσαμε», ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής απάντησε: «Νομίζω ναι. Πρέπει τώρα να κλείσει οπωσδήποτε αυτή η αξιολόγηση για να μην ανακοπεί αυτός ο θετικός ρυθμός ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και προπάντων να μη δημιουργηθεί κανένα ατύχημα σε ότι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος. Αναφέρομαι βασικά σε θέματα που αφορούν τις τράπεζες και την εμπιστοσύνη και των ξένων επενδυτών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει διότι δεν έχουμε χρόνο, πρέπει μέχρι τέλος του χρόνου αυτού να έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για να βγούμε στις αγορές. Δεν έχουμε χρονικά περιθώρια, παίρνει χρόνο να επανέλθουμε στις αγορές».

Το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτίμησε ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία: «Εάν υπάρξει ευελιξία από τις τρεις πλευρές, την ελληνική, την πλευρά του ΔΝΤ και την πλευρά των Ευρωπαίων, πιστεύω ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει».

Στο ερώτημα αν στη συμφωνία θα περιλαμβάνεται και το ΔΝΤ ο κ. Ρουμελιώτης απάντησε πως αυτό μπορεί να γίνει «είτε χωρίς το ΔΝΤ, είτε με μία μικρή συμμετοχή του ΔΝΤ ώστε να μπορεί να ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα. Μπορεί να συμμετέχει συμβολικά με ένα μικρό ποσό, εκτός κι αν οι ευρωπαίοι συμφωνήσουν να είναι πολύ σαφείς σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του χρέους». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top