Κάτια Μακρή: «Έκλεισαν το μάτι στους πυροσβέστες για διορισμούς και μετά τους έκαναν μπαλάκι»

Το σχόλιο της δημοσιογράφου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα

«Το πελατειακό κράτος δείχνει πως ζει και βασιλεύει, την ώρα που εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο» είπε η Μάρα Ζαχαρέρα, παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR, απευθυνόμενη στην Κάτια Μακρή, η οποία σχολίασε: «Μικρές πικρές ιστορίες του Ελληνικού Δημοσίου».

«Αθάνατα ρουσφέτια από τη μία και συμβασιούχοι που ζητούν τη μονιμοποίησή τους από την άλλη. Τώρα έχει απόλυτο δίκιο ο πυροσβέστης, ο οποίος μας μιλούσε λίγο νωρίτερα, γιατί πράγματι είναι το 1/3 του Πυροσβεστικού Σώματος. Δηλαδή αν αύριο το βράδυ φύγουν αυτοί οι 4.000 άνθρωποι θα μιλάμε για ένα απογυμνωμένο Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι να δούμε τι θα γίνει» συνέχισε η Κάτια Μακρή, η οποία εξήγησε:

«Μόνιμη πρόσληψη έχει να γίνει στην Πυροσβεστική από το 2008. Μετά μας χτύπησε η κρίση και δεν έγινε καμία. Το 2012, η τότε τριτοκομματική κυβέρνηση βρήκε ένα εφεύρημα. Τους πήρε ως συμβασιούχους, 4.000 ανθρώπους χωρίς να τους πει, -δεν έβαζε το χέρι της στη φωτιά- τι θα συμβεί όταν τελειώσει η πενταετία. Θα τους πάρει ή δεν θα τους πάρει. Το άφησε «φλου», σου λέει, εμείς θα είμαστε; Θα έρθουν οι επόμενοι. Οι επόμενοι που τότε ήταν αντιπολίτευση, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά έσπευσε να τους αγκαλιάσει και να τους υποσχεθεί ότι θα μονιμοποιηθούν κανονικά μόλις λήξει η πενταετία. Ένα- ένα όλα τα στελέχη πήγαιναν στις χοροεσπερίδες και τους έταζαν ότι θα μονιμοποιηθούν».

Η δημοσιογράφος επισήμανε όμως ότι «ήρθε αυτή η μέρα που λήγουν οι συμβάσεις τους. Και τι τους λένε τώρα; Νούμερα ένα: Αναγκάζονται να τους πουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή αν προσληφθούν 4.000 άνθρωποι και γίνουν μόνιμοι για 5 χρόνια, δεν θα πρέπει να γίνει καμία πρόσληψη πουθενά αλλού! Ούτε στην Υγεία, ούτε στην Παιδεία, γιατί ισχύει ο κανόνας της τρόικας το 1 προς 5. Δηλαδή φεύγουν 5 μπαίνει μόνο 1! Νούμερο δύο: Δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί άλλες είναι οι αποδοχές τους ως συμβασιούχοι και άλλες θα είναι ως μισθωτοί διορισμένοι κανονικά».

«Και τώρα τι γίνεται; Η κα Γεροβασίλη τούς στέλνει στον κο Χουλιαράκη. Ο κος Χουλιαράκης τους κάνει «μπαλάκι» στον κο Τόσκα. Ο κος Τόσκας τους ξαναδείχνει την κα Γεροβασίλη. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι τους κοροϊδεύουν, μας κοροϊδεύουν και είναι ένας γόρδιος δεσμός που αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει πώς θα λυθεί» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top