Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει κομματικές τοποθετήσεις προϊσταμένων στο υπουργείο Εργασίας

"Η κυβέρνηση αγνοεί το νόμο για αξιοκρατική επιλογή της ιεραρχίας στο Δημόσιο, που έχει ψηφίσει εδώ και εννιά μήνες"

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε στην ίδρυση δυο νέων διευθύνσεων: σε μία για την καταπολέμηση των φτώχειας, και μία για την κοινωνική ένταξη και συνοχή.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση αγνοεί το νόμο για αξιοκρατική επιλογή της ιεραρχίας στο Δημόσιο, που έχει ψηφίσει εδώ και εννιά μήνες. Καθώς τους επικεφαλής στις δυο αυτές διευθύνσεις, θα ορίσει η αρμόδια υπουργός, κι όχι η επιτροπή, υπό την προεδρία στελέχους του ΑΣΕΠ, όπως ορίζει ο νόμος, με βάση συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια.

Όμως και η επιλογή των προϊσταμένων και τμηματαρχών, σύμφωνα με την καταγγελία της ΑΔΕΔΥ, θα γίνει από πενταμελή επιτροπή συνεργατών της αναπληρώτριας υπουργού, υπό το γενικό γραμματέα Πρόνοιας και χωρίς εκπροσώπηση των εργαζομένων, όπως προβλέπεται.

Ο νόμος για αξιοκρατική επιλογή της ιεραρχίας στο Δημόσιο, ψηφίστηκε τον Μάϊο του 2016, για να ισχύσει από την φετινή Πρωτοχρονιά. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, επικαλούμενη ότι δεν έχουν καταρτιστεί ακόμη τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, απέσπασε τη συμφωνία των δανειστών για σιωπηρή παράταση και σταδιακή εφαρμογή του νόμου, ως τα τέλη του 2018.

Έτσι μέχρι τότε, βολεύει τα δικά της παιδιά, ή τους δίνει περιθώριο να αποκτήσουν τα προβλεπόμενα κριτήρια, ώστε να στελεχώσουν αυτά το νέο Δημόσιο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top