Χατζηδάκης: Εκλογές για να μην ανέβει περισσότερο ο λογαριασμός

«Η κυβέρνηση έχει μπροστά της τρεις δρόμους»

 «Η κυβέρνηση έχει κάνει δύο λάθη» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκπομπή LIVE U του STAR.

«Το ένα έχει να κάνει με την τακτική. Καθυστέρησε την αξιολόγηση, έπρεπε να κλείσει πέρυσι τον Φεβρουάριο και πέσαμε στον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης. Δυσκολεύονται έτσι οι γερμανοί, οι Ολλανδοί κλπ να κάνουν εκπτώσεις στην κυβέρνηση» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η πολιτική που εφαρμόστηκε: μπάταρε στους φόρους, δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις και φτάσαμε από τα 3 δισ. ευρώ που ζητούσε το ΔΝΤ το 2014 να επιβάλλει η κυβέρνηση μέτρα 6 δισ. ευρώ».

«Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο τοπίο, εξαρτάται από την κυβέρνηση και τους έξω πως θα το χειριστούν» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει ο Μητσοτάκης με την Μέρκελ και τον Σόιμπλε στις 13 και 14 Φεβρουάριου στο Βερολίνο αλλά και τις δικές του επαφές στις Βρυξέλλες με ευρωπαίους αξιωματούχους (θα βρίσκεται την Πέμπτη() είπε πως η ΝΔ «θα υπογραμμίσει ότι αυτό που ζητείται από τους δανειστές είναι κάτι υπερβολικό και ακραίο».

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της 3 δρόμους.

«Ο ένας είναι να καταπιεί το πικρό χάπι των μέτρων, να βαφτίσει το κρέας, ψάρι και να περάσει από τη Βουλή. Ο άλλος να καταγγείλει αυτούς που καταγγέλλει συνήθως (ΝΔ, Σόιμπλε, ΔΝΤ) και να πάει σε ηρωική έξοδο και εκλογές και ο τρίτος να τραβήξει το πράγμα εις μάκρος και να περάσει και ο Απρίλιος και ο Μάιος και ο Ιούνιος…» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς από πέρυσι ζητάμε πολιτική αλλαγή γιατί με αυτή την κυβέρνηση ο λογαριασμός γίνεται συνέχεια και πιο βαρύς».

Ο κ. Χατζηδάκης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν υπόσχεται ότι έχει «μαγική γομολάστιχα που θα διαγράψει όλα τα προβλήματα» μόλις γίνει κυβέρνηση.

«Αυτό που λέμε είναι ότι χρειάζεται επιστροφή στην κανονικότητα με διαρθρωτικές αλλαγές που θα ενισχύσει τη θέση της χώρας και της οικονομίας και να ακολουθήσουμε άλλες χώρες που βγήκαν από το Μνημόνιο» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top