Δραγασάκης: Η β΄αξιολόγηση έπρεπε και μπορούσε να έχει ήδη ολοκληρωθεί

Για «αλαζονικές» και «νεαποικιακές» λογικές κατηγόρησε «θεσμικούς παράγοντες»

Δραγασάκης: Η β΄αξιολόγηση έπρεπε και μπορούσε να έχει ήδη ολοκληρωθεί

«Σήμερα συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε το σε ισχύ Πρόγραμμα να ολοκληρωθεί στην ώρα του, το καλοκαίρι του 2018, όπως προβλέπεται, υπό τον όρο ότι δεν θα επιβαρυνθεί το περιεχόμενό του με νέα μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων», τόνισε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

 Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι σήμερα όλοι οι ευρωπαϊκοί παράγοντες έχουν αναγνωρίσει τα θετικά αποτελέσματα.

 «Η θέση μας είναι ότι η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε και μπορούσε να έχει ήδη ολοκληρωθεί»,  υπογράμμισε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και «στον ρόλο διαφόρων θεσμών και παραγόντων στο ελληνικό πρόγραμμα και σε συμπεριφορές που σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από αλαζονικές, υποτιμητικές νεοαποικιακές λογικές». Όπως, όμως, συμπλήρωσε,  αυτό που προέχει την παρούσα στιγμή δεν είναι ο επιμερισμός ευθυνών, αλλά να αναζητηθούν εκείνα τα σημεία ισορροπίας που μπορούν να συνθέσουν ένα προωθητικό συμβιβασμό στη βάση της αμοιβαιότητας, μια θετική διέξοδο που δεν θα συνιστά παραβίαση αρχών.

 «Η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επιτρέψουν την έξοδο της χώρας στις αγορές δανεισμού, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει τη μείωση των επιτοκίων από τα σημερινά τους επίπεδα και την απεξάρτηση της χώρας από το θεσμικό δανεισμό», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.  

«Παρά τη διαρκή καταστροφολογία και τη μηδενιστική κριτική ορισμένων δυνάμεων της εγχώριας αντιπολίτευσης, όλοι οι ευρωπαϊκοί παράγοντες, αλλά και η σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και οι ομάδες των Οικολόγων και της Αριστεράς, αναγνωρίζουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα και παίρνουν θέση υπέρ της άμεσης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και της ανάγκης ολοκλήρωσης του Προγράμματος. Μόνο στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν φωνές που εύχονται το αντίθετο στο όνομα της όποιας μικροκομματικής ιδιοτέλειας», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top