Κοτζιάς: Δεν είναι υποχρεωτικό να ανακοινώνονται οι συναντήσεις μας στο εξωτερικό!

Γίνονται για διάλογο υποστήριξε και «όχι για να κάνουμε πρωτοσέλιδα»

Κοτζιάς: Δεν είναι υποχρεωτικό να ανακοινώνονται οι συναντήσεις μας στο εξωτερικό!

Δεν είναι υποχρεωτικό να ανακοινώνονται  δημόσιες επαφές Ελλήνων πολιτικών παραγόντων και άτυπες συναντήσεις τους στο εξωτερικό,  υποστήριξε σε δήλωσή του  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή την κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για το ταξίδι του στο Παρίσι!  Πρόσθεσε επίσης ότι και ο ίδιος κάνει ταξίδια στο εξωτερικό τα οποία δεν ανακοινώνονται.     

Όπως ανέφερε μάλιστα,  πρόκειται  για συναντήσεις  «που γίνονται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διαλόγου και διαπραγμάτευσης και όχι για να κάνουμε πρωτοσέλιδα».

 «Είναι υποχρεωτικό να ανακοινώνονται και να δημοσιοποιούνται όλες οι επαφές που έχει η Ελλάδα και οι έλληνες πολιτικοί παράγοντες στο εξωτερικό; Δεν υπάρχουν άτυπες συναντήσεις που γίνονται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διαλόγου και διαπραγμάτευσης και όχι για να κάνουμε πρωτοσέλιδα; Είναι υποχρεωτικό εγώ ως υπουργός Εξωτερικών να ανακοινώνω δημόσια όλες τις επαφές που κάνω; Η διπλωματία δεν είναι μέσα ενημέρωσης. Εγώ κάνω τόσα ταξίδια και δεν τα δημοσιοποιώ», δήλωσε συγκεκριμένα  κ. Κοτζιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top