Κάτια Μακρή: Οι ουρές της ντροπής και της εξαθλίωσης... για 200 ευρώ!

Το χάος δημιουργήθηκε με 50.000 αιτήσεις...για ένα επίδομα που δικαιούνται 700.000 όπως λέει η κυβέρνηση

Τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης έξω από την υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, για τις αιτήσεις για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις τεράστιες ουρές, την ταλαιπωρία που υπέστη ο κόσμος μέσα στη βροχή αλλά και την δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι: «Με 2.600.000 αιτήσεις και η NASA να ήμασταν πάλι θα έπεφτε το σύστημα» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Σε αυτό που λέει η κα Φωτίου, δεν θέλει κανείς να κυβερνήσει διαστημόπλοιο, μία ηλεκτρονική αίτηση  εν έτει 2017 θέλει να κάνει, για τόσο απλό» σημείωσε η δημοσιογράφος και πρόσθεσε:

«Το ΔΝΤ στη χθεσινή του έκθεση έγραψε κάτι το οποίο μου έκανε φοβερή εντύπωση. Ότι στην Ελλάδα της κρίσης, με τόσους χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν φοβερές ανάγκες, 7 στους 10 ακουμπούν κάπου στο κράτος και πάνω στην πρόνοια, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη το ίδιο ποσοστό είναι 85%-90%. Και όποιος βεβαίως σπεύσει να πει ότι είναι θέμα χρημάτων, δεν είναι καθόλου έτσι. Γιατί δείτε πώς βρέθηκαν 760 εκατ. ευρώ γι’ αυτό το επίδομα κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το οποίο πού πάσχει; Στη διανομή του πάσχει!».

«Τα λεφτά υπάρχουν για να καταβληθεί, τον τρόπο για να το κάνουν δεν ξέρουν! Εδώ και μία εβδομάδα έχει πέσει το σύστημα, δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικές αιτήσεις, κάνουν τους ανθρώπους μπαλάκι από το Υπουργείο Εργασίας στο ΚΕΠ και το αντίστροφο, και τους ζητούν συνεχώς καινούργια χαρτιά, τα οποία πρέπει να τα έχει το κράτος. Δεν ξέρει το κράτος ποιος είναι νόμιμος μετανάστης και ποιος είναι μονογονεϊκή οικογένεια» διερωτήθηκε η Κάτια Μακρή.

Σε αντιδιαστολή ανέφερε ότι «Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες που αυτό το επίδομα το πηγαίνουν στα σπίτια των ανθρώπων. Και εμείς εδώ τι κάνουμε; Τους εξευτελίζουμε γιατί ουσιαστικά αυτό γίνεται, αφήνοντάς τους να περιμένουν σε αυτές τις ουρές» και κατέληξε:

«Το αποτέλεσμα βεβαίως όλης αυτής της ανεπάρκειας, όλης αυτής της κακοδιαχείρισης και της κακομοιριάς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κράτος, είναι ότι έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις ενώ κατά την κυβέρνηση το δικαιούνται 700.000 άνθρωποι. Σκεφτείτε ότι αυτά τα 200 ευρώ τα θέλουν αλλά δεν μπορούν να τα αγγίξουν. Έχουν γίνει άπιαστο όνειρο. Αν αυτό δεν είναι ντροπή, πείτε μου εσείς τι είναι».

Η Μάρα Ζαχαρέα σχολίασε σχετικά: «Δυστυχώς το κράτος για ακόμη μία φορά έδειξε το χειρότερο του πρόσωπο στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top