Κ. Μακρή: Με πολιτικό «ναυάγιο» κινδυνεύει από τις εισφορές για τα μπλοκάκια η κυβέρνηση

Κινδυνεύει να υποστεί ό,τι έπαθε η κυβέρνηση Σαμαρά με τον ΕΝΦΙΑ…

Τα σχόλια που είχαν γίνει επί κυβέρνησης Σαμαρά,  ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αποδεικνυόταν το ναυάγιό της, υπενθύμισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για να επισημάνει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει  η σημερινή κυβέρνηση σε μια σειρά από επαγγελματίες  με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΦΚΑ, αλλά και στον... εαυτό της!  «Άλλο ένα ναυάγιο ζει αυτή η κυβέρνηση με την ιστορία με τα μπλοκάκια» τόνισε.   

H Κάτια Μακρή υπογράμμισε όσον αφορά το τι έχει γίνει μέχρι τώρα, ότι  120.000 μπλοκάκια ήδη έκλεισαν!  Αυτό μόνο απο τον  φόρο επιτηδεύματος  -  τα 600 ευρώ  δηλαδή - σημαίνει απώλεια  72 εκ. ευρώ, τα οποία μαζί με την απώλεια  φορολογικών εσόδων οδηγούν το κράτος να μπαίνει μέσα 200-300 εκ. ευρώ!

Η σχολιάστρια του Star έθιξε και το πρόβλημα που δημιουργείται μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών για το ποιος πληρώνει τι.   

«Πάγωσαν τα λογιστήρια. Κανείς δεν ξέρει τι ισχύει με αποτέλεσμα τώρα που μιλάμε να ειναι όλοι σε αναμονή. Δεν πληρώνεται σχεδόν κανείς. Υπάρχουν ήδη δεκάδες καταγγελίες και στο υπουργείο Εργασίας ότι πολλοί εργοδότες σφυρίζουν αδιάφορα για τις εισφορές. Δηλαδή θα τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι και μετά θα πρέπει να κινηθούν εναντίον των εργοδοτών»!  

Αλλά  όπως  πρόσθεσε η Κάτια  Μακρή, «ξέρετε κανέναν εργαζόμενο που να στρέφεται εναντίον του εργοδότη του;».  

Όπως επίσης επισήμανε, για όλο αυτό το χάος χρειάστηκαν 10 μήνες:  Πέρσι τον  Μάιο ψηφίστηκε ο νόμος και φέτος τον  Φεβρουάριο  είναι όλα στον αέρα.

«Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση,  αφού αποδείχτηκε απο τα ποσά ότι οι “γραβάτες”  που έλεγε απαξιωτικά ο κ. Κατρούγκαλος έχουν δίκιο,  ειναι να  πάρει πίσω  τον νόμο και να τον  σχεδιάσει ορθολογικά από την αρχή, πλην βουλιάξει ο ΕΦΚΑ» σημείωσε η γνωστή δημοσιογράφος.  

Κατέληξε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της:  

«Δεν ξέρω αν θα το κάνουν. Ξέρω ότι αυτούς τους πειραματισμούς η οικονομία θα τους πληρώσει ακριβά».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top