Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το ταξίδι Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι!

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει και άλλα στοιχεία

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το ταξίδι του Πρωθυπουργού από τη Λισαβόνα στο Παρίσι. Η κυβέρνηση παραδέχθηκε το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Παρίσι. Όμως το θέμα δεν τελείωσε εδώ. Η ΝΔ επανήλθε ζητώντας ξανά τη λίστα των επιβαινόντων για ένα ταξιδι που ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου από την Αθήνα με αρχικό προορισμό τη Λισαβόνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου συμμετείχε στη Σύνοδο του Νότου,  η οποία διήρκησε λίγες ώρες. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου, η  ελληνική αποστολή ετοίμασε βαλίτσες και αναχώρησε από την πορτογαλική πρωτεύουσα με προορισμό το Παρίσι. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατά την κυβέρνηση επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μια ημέρα μετά, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.  Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της L’OREAL και με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Ρότσιλντ που προετοιμάζουν την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Η ΝΔ ζητάει και άλλα στοιχεία

«Υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου  σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με την Ρότσιλντ;» έθεσε ως ερώτημα ο Βασίλης Κικίλιας.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη φοβία, αυτή τη στιγμή, στο στρατόπεδο της ΝΔ. Μια φοβία απέναντι σε όσα μέλλει να επακολουθήσουν, σε ό,τι αφορά την προσπάθεια που γίνεται για να καταπολεμηθεί η διαφθορά» σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Πήγε μόνος με την οικογένεια του στο Παρίσι για να μιλήσει με τη L’Oreal  για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός βρισκόταν ήδη στην Αθήνα. Αυτές είναι ιστορίες που δεν τις πιστεύουν ούτε μικρά παιδιά» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι επιβεβαιώνει η εφημερίδα Figaro, κάνοντας όμως λόγο για ανεπίσημες και ιδιωτικές συναντήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top