Παπαδημούλης: Να τελειώνουμε με την αξιολόγηση πριν τις ολλανδικές εκλογές

Παπαδημούλης: Να τελειώνουμε με την αξιολόγηση πριν τις ολλανδικές εκλογές

Παπαδημούλης: Να τελειώνουμε με την αξιολόγηση πριν τις ολλανδικές εκλογές

Αν η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης δεν μπορεί να γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, να προσπαθήσουμε να τελειώνουμε πριν τις ολλανδικές εκλογές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, στον ραδιοσταθμό Βήμα  99,5.  

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε ως  πιο σημαντικές ημερομηνίες την 9η Φεβρουαρίου λόγω  EuroWorking Group και την 20ή Φεβρουαρίου λόγω  Eurogroup, ενώ για την σημερινή συνεδρίαση του ΔΝΤ ανέφερε ότι δεν περιμένει «θεαματικά πράγματα».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης επιβάλλεται, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για γεωπολιτικούς, καθώς και για να μην ξαναμπεί στο τραπέζι το καταστροφικό σενάριο του Grexit, «γιατί κάποιοι καραδοκούν».

 Ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει προγραμματίσει στις 14 Φεβρουαρίου μία ανοιχτή συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώπιον της Κομισιόν και του Συμβουλίου και υποστήριξε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών πιέζει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

 Ο ίδιος απηύθυνε και σύσταση σε όλα τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που δεν ασχολούνται με την «καρδιά» της διαπραγμάτευσης, να μην «μπλέκονται» στην διαδικασία:   «Να κάνουμε ο καθένας τη δουλειά μας και να αφήσουμε τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη να κάνουν τη δική τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top