Τζανακόπουλος: Ο Σόιμπλε θέλει «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο»

«ΔΝΤ και Σόιμπλε έχουν τραβήξει το σκοινί περισσότερο από όσο θα έπρεπε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζανακόπουλος: Ο Σόιμπλε θέλει «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι προέχει «να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας και να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση για να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να έχει εποικοδομητικό ρόλο για να γεφυρωθούν οι διαφορές».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «ΔΝΤ και Σόιμπλε έχουν τραβήξει το σκοινί περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Το ΔΝΤ επιμένει στην προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση».

«Τα μέτρα αυτά ζητούνται, καθώς το ΔΝΤ προβλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2019...κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 1%-1,5% του ΑΕΠ πάνω από το στόχο το 2016. Τα σενάρια βάσης θα πρέπει να αναθεωρηθούν και από το ΔΝΤ», τόνισε.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επίσης τραβάει το σκοινί, συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, «επιμένει σε μία πολιτική πλήρως αντιφατική, "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο", απαιτεί από τη μία την συμμετοχή του ΔΝΤ και από την άλλη την μετάθεση της συζήτησης για το χρέος κατά 1-2 χρόνια, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ΔΝΤ».

Σχετικά με το πολυσυζητημένο ταξίδι με το πρωθυπουργικό σκάφος στο Παρίσι επανέλαβε ότι: «είχαμε ολιγόωρη στάση για να συζητήσουμε με επενδυτές και τους επίσημους συμβούλους του ελληνικού κράτους, για την προετοιμασία της εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top