Βρούτσης: Χάθηκαν όλες οι θυσίες που είχαν γίνει λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φέσωσε 10 δισ. ευρώ το ασφαλιστικό

Βρούτσης: Χάθηκαν όλες οι θυσίες που είχαν γίνει λόγω ΣΥΡΙΖΑ

«Οι μειώσεις που συντελέστηκαν -επί ΣΥΡΙΖΑ- είναι όχι μόνο άδικες, αλλά και αχρείαστες. Όλες οι θυσίες που είχαν γίνει μέχρι τότε, πήγαν χαμένες» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ασφαλιστικό, τονίζοντας πως άλλαξε με τον ν. 4387/2016 η εθνική διαπραγματευτική βάση: «Αφενός μεταφέρθηκε σε αυτό -για την κάλυψη του ελλείμματος- μέρος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, ύψους 3,4 δισ. ευρώ, αφετέρου εισήχθη στη διαπραγμάτευση η έννοια της "προσωπικής διαφοράς", με σκοπό και μεθόδευση την κατάργησή της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συνολική δημοσιονομική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο Ασφαλιστικό με το γ' μνημόνιο, φθάνει τα 10 δισ. ευρώ. Ξεπερνά και τα δύο προηγούμενα μνημόνια μαζί».

Εξάλλου, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως ούτε ο ίδιος ούτε η ΝΔ είναι υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, ενώ χαρακτήρισε «ιστορικό ρεκόρ» στην αγορά εργασίας, το γεγονός ότι τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (2015-2016), για πρώτη φορά οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριάρχησαν απόλυτα έναντι της πλήρους απασχόλησης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top