ΒΟΜΒΑ Σόιμπλε: Εγώ περιμένω και ως τον Ιούνιο… εσείς θα βρεθείτε σε αδιέξοδο!

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των σχεδίων διεθνούς διάσωσης»

Αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα έστειλε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προειδοποίησε την Ελλάδα για αδιέξοδο εάν δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο των σχεδίων διεθνούς διάσωσης, διαφορετικά θα καταλήξει σε αδιέξοδη κατάσταση» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Εάν η Ελλάδα επανειλημμένα δεν κάνει αυτό στο οποίο έχει δεσμευτεί, αυτό εν τέλει δεν θα αποδώσει» πρόσθεσε ο Σόιμπλε, ο οποίος τα έβαλε και με την ΕΚΤ λέγοντας πως το πρόβλημα είναι «ότι η δομή της ευρωζώνης είναι τέτοια που έχουμε ένα κοινό νόμισμα χωρίς μια κοινή χρηματοπιστωτική και οικονομική πολιτική και ότι τα μέλη – και η ΕΚΤ ποτέ δεν κουράζεται να το λέει αυτό – δεν κάνουν αυτό το οποίο έχουν δεσμευθεί να κάνουν».

«Οι Έλληνες κινούνται μόνο όταν τους τελειώνουν τα χρήματα… Έχουμε μέχρι τον Ιούνιο»

Την ίδια ώρα, ενδοκυβερνητική κόντρα στη Γερμανία φαίνεται πως προκάλεσε το ελληνικό ζήτημα.

Σε επιστολή του προς τη Μέρκελ, με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζητά πλεονάσματα 3,5% για τρία χρόνια μετά το 2018 και όχι για δέκα, όπως είναι η επιθυμία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην επιστολή, σύμφωνα με τη Handelsblatt, απάντησε ο Σόιμπλε, «αδειάζοντας» ανοικτά τον Γκάμπριελ και μιλώντας για «αντιπαραγωγικές προτάσεις». Όπως ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, όσο περισσότερο μειώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο αυξάνεται η ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους.

Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας μετέφεραν στην Handelsblatt πως ο Σόιμπλε μπορεί να περιμένει… και ως τον Ιούνιο για να κλείσει η αξιολόγηση, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα διστάσει να φέρει τη χώρα προ των θυρών της χρεοκοπίας για να την πιέσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top