Μήνυμα Κοτζιά σε Τουρκία: Δεν θέλουμε τριβές αλλά δεν θα υποχωρήσουμε σε πιέσεις

«Όπλο της Ελλάδας η διεθνής νομιμότητα»

«Υπερασπιζόμαστε το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, την αντίληψη ότι τα όπλα της χώρας μας στο διεθνές σκηνικό είναι η νομιμότητα» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως στην Τουρκία, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή της κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Είμαστε μία χώρα που πιστεύει στην ειρηνική συνύπαρξη, στη συνεργασία με τους γείτονές μας διεθνώς και παγκοσμίως, μία χώρα που δεν θέλει τριβές χωρίς λόγο με κανέναν αλλά και ούτε και θα υποχωρήσει στις πιέσεις οποιουδήποτε» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Είμαστε μια χώρα που πιστεύουμε στο διεθνές δίκαιο, στους διεθνείς θεσμούς, στις διεθνείς διαδικασίες, τις υπερασπιζόμαστε μαζί με τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον καθένα και την κάθε μία. Μια χώρα που προάγει τις καλές σχέσεις με τους γείτονές της».

Ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους τους υπουργείου για την εργατικότητα και την σύμπνοιά τους, που κρατάνε με τη δουλειά τους το υπουργείο ψηλά, όπως είπε, εκφράζοντας την περηφάνεια του για το υπουργείο εξωτερικών και ευχαρίστησε, επίσης, «όλους εκείνους που σκληρά εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τις εξαιρέσεις που παραβιάζουν είτε στη χώρα μας - και εννοώ στο υπουργείο μας - είτε διεθνώς τη νομιμότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top