Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας σχετικά με την άρση της ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου.

Το θέμα αφορούσε ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα το 2012 όταν ακόμη η κα Αυλωνίτου δεν είχε εκλεγεί βουλευτής.

Ως ερευνήτρια του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ είχε «αρπαχτεί» με τον διευθυντή του Κέντρου Σταύρο Χάντζο, ο οποίος της έκανε στη συνέχεια μήνυση διότι –όπως κατήγγειλε- τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ! Η κα Αυλωνίτου είχε οδηγηθεί μάλιστα στο αυτόφωρο!

Μετά την εκλογή της, η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Βουλή προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης της βουλευτικής της ασυλίας.

Η κα Αυλωνίτου υποστήριξε στην Επιτροπή πως πρόκειται για δίωξη με πολιτικά κίνητρα και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της, λέγοντας μάλιστα πως έχει υποβάλει και η ίδια μήνυση στον κ. Χάντζο.

Η αντιπολίτευση, ωστόσο, τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας –μεταξύ άλλων- ότι το αδίκημα είχε γίνει όταν η ίδια ήταν πολίτης.

Υπέρ της άρσης τάχθηκαν και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ένας εκ των οποίων ήταν ο Τάσος Κουράκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε «πυροσβεστική» παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος έβγαλε την κα Αυλωνίτου από τη δύσκολη θέση ζητώντας την αναβολή της συνεδρίασης ώστε να συζητηθεί μελλοντικά!

Αν και η τοποθέτησή του προκάλεσε μεγάλη ένταση, τελικά η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας αναβλήθηκε.

Tags: