Η συζήτηση για τη διαπραγμάτευση γίνεται σε ανώτερο επίπεδο από αυτό της τρόικας, εξηγεί ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου και προσθέτει ότι όποια συζήτηση για να γυρίσει η τρόικα στην Αθήνα είναι μικρής σημασίας.

«Σε παρασκηνιακό επίπεδο υπάρχουν άνθρωποι από τις Βρυξέλλες μιλάνε με την Ουάσιγκτον, δηλαδή απευθείας με την Κριστίν Λαγκάρντ και επίσης άνθρωποι από τις Βρυξέλλες που μιλάνε με τη Γερμανία και με την Αθήνα» περιγράφει ο Θάνος Αθανασίου και προσθέτει:

«Στην πράξη το πρώτο σκέλος συζητήσεων έχει κλείσει. Δηλαδή ΔΝΤ και Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι για έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό, όπου από τη μια μεριά θα έχει μια δέσμευση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και από την άλλη θα έχει τα μέτρα της ελληνικής πλευράς και περιμένουν το σήμα από την Αθήνα».

Ο ανταποκριτής του STAR επισήμανε ακόμη πως η Αθήνα δεν θεωρεί ότι έχει πάρει κάποιο τελεσίγραφο ή κάποια δεδομένη συμβιβαστική πρόταση και περιμένει να την πάρει γραπτώς. «Ωστόσο λένε στις Βρυξέλλες, οι άνθρωποι που περιμένουν το σήμα της Αθήνας ότι στο τελευταίο Eurogroup υπήρξε μία καταγραφή του ελάχιστου κοινού παρονομαστή συμφωνίας και σε αυτήν την περιγραφή περιμένουν απάντηση».

Όσον αφορά στο αφορολόγητο, τόνισε πως «πρέπει να νομοθετηθεί το 2018, αν πρέπει να εισπραχθεί το 2019, καθώς για παράδειγμα αμείβεσαι όλο το 2018 και κάνεις φορολογική δήλωση τον Απρίλιο του 2019».

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες