Κυπριακό: Νέα διάσκεψη στις αρχές Μαρτίου – Ο Αναστασιάδης τηλεφώνησε σε Τσίπρα

«Ψήνεται» συνάντηση Κοτζιά-Κασουλίδη την Πέμπτη

Κυπριακό: Νέα διάσκεψη στις αρχές Μαρτίου – Ο Αναστασιάδης τηλεφώνησε σε Τσίπρα

«Να προετοιμάσουν νωρίς τον Μάρτιο, σε συνεργασία με τις εγγυήτριες δυνάμεις, τη συνέχεια της διάσκεψης για την Κύπρο» κάλεσαν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου στην σημερινή συνάντησή τους τα Ηνωμένα Έθνη.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί έκαναν απολογισμό μετά τη διάσκεψη της Γενεύης και για την συνάντηση των τεχνοκρατών στο Μον Πελερέν.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντώνται μια φορά την εβδομάδα όλο τον Φεβρουάριο και οι διαπραγματευτές θα συνεχίσουν τις τακτικές συναντήσεις, τρεις φορές την βδομάδα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενδέχεται αύριο να συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ενημέρωσε τον Τσίπρα ο Κύπριος πρόεδρος

 

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Για τη νέα διάσκεψη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είπε ότι το επίπεδό της δεν έχει καθορισθεί, «αλλά θα έχει την ίδια μορφή με την προηγούμενη, αφού σε αυτήν θα συμμετέχουν η Κυπριακή Δημοκρατία, οι δύο κοινότητες, οι τρείς εγγυήτριες δυνάμεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στις συναντήσεις του Φεβρουαρίου θα γίνεται συζήτηση με στόχο την επίλυση των μειζόνων θεμάτων, που αφορούν τα πέντε κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού.

Θα γίνεται, επίσης, συζήτηση για την πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η οποία ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορεί να είναι καταληκτική, αφού υπάρχουν και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Οι διαπραγματευτές πρόσθεσε, θα συνεχίζουν να συζητούν, για να επιλύσουν μικρότερης σημασίας διαφορές και προβλήματα που υπάρχουν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top