Παπαθανασίου: Ο Σόιμπλε ζητά μέτρα ως το 2020 επειδή δεν έχει αξιοπιστία η κυβέρνηση

«Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να παραμείνουμε στο ευρώ δεν πρέπει να συζητάμε για τη δραχμή»

«Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να παραμείνουμε στο ευρώ δεν πρέπει να συζητάμε για τη δραχμή» τόνισε ο Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας στην εκπομπή LIVE U του STAR.

Μιλώντας για τα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε: «Το ότι ο Σόιμπλε ζητά μέτρα παράλογα, όπως τα λέμε εμείς για το 2018 και 2019 είναι επειδή δεν μας έχει εμπιστοσύνη. Γι΄ αυτό ζητάει αυτά τα μέτρα, επειδή δεν υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει αυτά που θα πει, θα εφαρμόσει αυτά που θα ψηφίσει και αυτό είναι το κλειδί της ιστορίας».

«Από εκεί και πέρα είναι το τι πιστεύεις. Πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις. Εμείς το πιστεύουμε. Κάναμε λίγες, έπρεπε να κάνουμε περισσότερες. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι αντίθετος, είναι στο DNA του» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου.

Ο κ. Παπαθανασίου απάντησε και σε όσους επικρίνουν τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως «το ότι “η διετία 2007-9 είναι αυτή που κατέστρεψε τη χώρα” το λένε αυτοί που έχουν εγκληματίσει». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ.

«Το ότι φτάσαμε ως χώρα εδώ δεν είναι αποτέλεσμα ενός έτους ή 5 ετών, είναι διαχρονική ιστορία και αποτέλεσμα διαχρονικής νοοτροπίας» κατέληξε

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top