Αντιδράσεις αλλά και «αστερίσκοι» στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τον Ξυδάκη και την δραχμή

Βούτσης: Δεν είχαμε ποτέ σκέψη για δραχμή, Κούλογλου: Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κάνει αυτή την συζήτηση

Αντιδράσεις αλλά και «αστερίσκοι»  στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τον Ξυδάκη και την  δραχμή

Συνεχίζονται οι διαβεβαιώσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι δεν υφίσταται θέμα δραχμής, μετά  τις δηλώσεις του  κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη οι οποίες πυροδότησαν την σχετική συζήτηση.     

«Ποτέ δεν υπήρξε plan Β» δήλωσε σήμερα στον Σκάι, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση να πάμε στη συζήτηση για τη δραχμή, η ελληνική κυβέρνηση, δεν φλέρταρε ποτέ με τη δραχμή, ούτε στην πρώτη περίοδο επί Βαρουφάκη» τόνισε ο  κ. Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε  ότι «τα σχέδια περί δραχμής γίνονται από μια μερίδα των δανειστών που δεν έχουν πλειοψηφία στην Ευρώπη».

 «Καταστροφή» αποκάλεσε την έξοδο από το ευρώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, με αφορμή τις τοποθετήσεις Ξυδάκη για την δραχμή.

Όπως ανέφερε  «η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας , όχι του νομίσματος, της οικονομικής σου ταυτότητας, θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανένα μηχανισμό διαφορετικής μηχανικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα».

«Όχι στους δαίμονες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ επίσης ο βουλευτής του και υφυπουργός Εξωτερικών  Δ. Μάρδας τόνισε στον  ραδιοφωνικό  σταθμό «Παραπολιτικά»:  « Η χώρα μπαίνει σε μια δίνη μέσα από τέτοιες ανούσιες συζητήσεις. Όλα αυτά γίνονται παραμονές του κλεισίματος της αξιολόγησης. Η δραχμή δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας».

«Η ΝΔ ζητά εκλογές. Ο Σόιμπλε καραδοκεί να βάλει πάλι θέμα Grexit. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως απέναντι σε αυτά τα επιζήμια και παράλληλα σχέδια» έγραψε στο twitter o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

«Αστερίσκοι»  από τον Κούλογλου: Κι αν διαλυθεί η ευρωζώνη;

Ένας άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, ο Στέλιος Κούλογλου,  θεωρεί ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κάνει αυτή την  συζήτηση.

«Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για το τι θα γίνει αν η Ευρωζώνη, όχι με δική μας πρωτοβουλία, ή ούτε με αφορμή εμάς, προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή σε κατάρρευση. Κατά τη γνώμη μου το θεωρώ πιθανό. Αυτή η συζήτηση, η παρασκευή και προετοιμασία ενός εναλλακτικού σχεδίου για το τι θα γίνει πρέπει να ξεκινήσει. Πρέπει να ξεκινήσει, αλλά όχι με τη μορφή αποχωρεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αλλά τι θα γίνει αν η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα δεν αντέξουν» δήλωσε στον Real  Fm.

 «Ασφαλώς αυτή η κουβέντα πρέπει να γίνει, αλλά άλλο είναι αυτό και άλλο να βάλουμε εμείς στο τραπέζι, αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι της αποχώρησης. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο τον Σόιμπλε παρά εμάς» διευκρίνισε πάντως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,. Στο ερώτημα πόσο πιθανό θεωρείται εσείς να μην αντέξει η ευρωζώνη με όλα αυτά που συμβαίνουν,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η ιστορία έχει αρχίσει και τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μέχρι και τον Τραμπ έχουμε πρόεδρο. Είχαμε το Βrexit. Είναι 50-50% αυτή τη στιγμή αν η Ευρωζώνη θα αντέξει».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top